Zvanično: PwC Luksemburg počeće da prihvata bitkoin od oktobra 2019.

PwC Luksemburg, ogranak druge najveće svetske kompanije za profesionalne usluge, počeće da prihvata plaćanja u bitkoinu od 1. oktobra

PwC Luksemburg, podružnica druge najveće svetske kompanije za profesionalne usluge, počeće da prihvata plaćanja u bitkoinu (BTC) od 1. oktobra. 

„Bitcoin se ne može kompromitovati“ 

Luksemburška filijala revizorske kuće najavila je inicijativu u saopštenju za medije 2. septembra, tvrdeći da ovaj potez pokazuje njihovu posvećenost da udovolje potrebama klijenata i podrže rastući nacionalni kripto-ekosistem. 

U saopštenju je PwC Luksemburg izrazio poverenje u bitkoin, nazivajući ga „prvim mehanizmom P2P plaćanja koji ne može biti ugrožen i zasnovan je na decentralizovanom modelu poverenja“. 

Partneri tek treba da budu predstavljeni 

Kompanija je saopštila da je svesna postojećih nedostataka kriptovaluta i izazova povezanih sa njenim usvajanjem. PwC Luksemburg je dodao da se udružio sa neimenovanom, regulisanom lokalnom menjačnicom, kako bi pružio najbolje iskustvo. U saopštenju piše:     

„Firma prihvata izazove ovog poteza i pažljivo je pregledala svoje interne politike i postupke kako bi ispunila standarde koje zahteva kripto industrija i usko sarađivala sa lokalnom regulisanom menjačnicom da bi se obezbedilo najbolje iskustvo plaćanja“. 

Potez PwC Luksemburga da prihvati kripto plaćanja proizilazi iz pozitivnog stava industrije od strane matične kompanije, PwC. U junu, PwC je najavio izdavanje Halo-a, softverskog rešenja za kripto-reviziju koje omogućava kompaniji da pruži nezavisne dokaze uparivanja privatnih i javnih ključeva i prikupi podatke o transakcijama i bilansima sa blokčeina. 

Ranije ove godine Cointelegraph je izvestio da je PwC najveći regrut za obavljanje poslova vezanih za blokčein na regrutnoj platformi. U nedavnoj vesti, PwC je rekao da ima više od 400 zaposlenih koji rade na blokčeinu i kripto inicijativama koje podržava više od 100 članova tehničkog tima.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline