Zbog višemilijunskog gubitka električne energije kineska policija zaplijenila 4.000 kripto minera

Kineska policija uhitila je 22 osumnjičene osobe koje su navodno umiješane u nezakonite kripto aktivnosti i operacija koje su dovele do gubitka električne energije u vrijednosti od vrtoglavih 3 milijuna dolara, prenosi lokalni kineski portal XinhuaNet.

Policija u Jangsu, centralno-istočnoj kineskoj pokrajini, navodno je zaplijenila 4 000 hardverskih jedinica koje su ilegalno korištene za rudarenje kriptovaluta poput bitcoina (BTC) u čak devet tvornica.

Prema navodima iz izvještaja, policija je pokrenula kaznenu istragu nakon što je lokalna energetska kompanija prijavila abnormalan porast potrošnje električne energije. Nakon gotovo dva mjeseca istrage, policija u gradu Zhenjiangu u Jiangsu otkrila je skupinu kriminalaca koji su navodno bili uključeni u taj slučaj i svakodnevno krali električnu energiju za potrebe rudarenja kriptovaluta.

Svaka rudarska jedinica dnevno je koristila 25-50 kilovat-sati električne energije po industrijskim cijenama, a kriminalci su navodno ukrali energiju vrijednu oko 20 milijuna kineskih juana, što je oko 2,91 milijuna dolara, priopćila je kompanija za električnu energiju sa sjedištem u Zhenjiangu.

Kina je poznati kripto-rudarski div, koji je navodno odgovoran za generiranje 70% svih kriptovaluta unatoč zabrani trgovanja bitcoinom u 2017. godini.

Mnogi bitcoin rudarski bazeni smješteni su u Kini zbog značajnog viška jeftine električne energije. Kina je dom Bitmaina, najvećeg svjetskog proizvođača hardvera za rudarenje kriptovaluta koji proizvodi specifične rudarske računalne čipove poznate kao ASIC.

Početkom lipnja, kineska policija prikupila je dokaze da ljudi postavljaju kablove preko ribnjaka kako bi uspješnije ukrali struju od naftnih kompanija i koristili je za rudarenje bitcoina. U međuvremenu, nepotvrđeni izvještaji ukazuju da neki kineski rudari prelaze u Iran zbog značajno jeftinijih cijena električne energije.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit