Yandex-ova istraživanja pokazuju porast interesovanja za kriptovalute u Kazahstanu

Istraživanje Yandex-a, multinacionalne korporacije za internet usluge, pokazalo je da su Kazahstanci u ovoj godini tražili različite pojmove vezane za kriptovalute u više navrata u odnosu na 2017. godinu. Izveštaj su prenele lokalne vesti zakon.kz 2. marta.

Istraživanje pokazuje da je porast interesovanja počeo u junu prošle godine i porastao u septembru, a Kazahstanci su pitali Yandex više pitanja poput “šta je Bitkoin/Blokčein/ICO/rudarenje?” Izveštaj navodi da je “šta je Bitkoin” najviše puta postavljeno pitanje u decembru 2017. godine kada je cena bitkoina dostigla vrednost od 20.000 dolara.

Ostali pretraživači popularni u Kazahstanu uključuju, “Mogu li studenti raditi sa bitkoinom? “bitkoin štampanje”, “šta je blokčein, jednostavnim rečima za neupućene?” i “koje vrste rudarenja se stvarno isplate?”

Korisnici Yandex-a u Kazahstanu koristili su reč “kriptovalute” u pretraživanjima 15 puta više u 2018. godini nego u 2017. godini, a “grafičke kartice za rudarenje” tražili su 10 puta više nego godinu dana ranije.

Kazahstanski korisnici su takođe pretraživali “bitkoin” 7 puta više nego početkom prethodne godine, a ove godine su 4 puta više pretraživali “ICO” zajedno sa različitim modifikacijama.

U novembru prošle godine, kazahstanski centar za finansije u Astani objavio je da su zainteresovani za emitovanje kriptovalute zasnovane na fiatu, CryptoTenge, nakon potpisivanja ugovora sa malteškim finansijskim brokerom. Dakle, u novembru je objavljeno da Kazahstan razmišlja o licenciranju kriptovalute i blokčein lobi grupe radi promovisanja nove tehnologije.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline