Volmartov poslednji blokčein patent omogućava robotima da sprovode isporuke preko lanca snabdevanja

Američki trgovinski lanac Volmart je aplicirao američkom Zavodu za intelektualnu svojinu (USPTO) za blokčein sistem za isporuke, prema službenom patentnom dokumentu objavljenom 30. avgusta.

Novi patent ima za cilj da obezbedi tehnologiju za pokretanje “autentičnih autonomnih elektronskih uređaja na terenu” kako bi omogućio sigurne isporuke. Patent navodi da “uzorne performanse, dva autonomna elektronska uređaja, kao što su dobavljači ili autonomni roboti za domaćinstvo, mogu međusobno autentifikovati sa obavljanjem procedura sigurnosti opisanih ovde.”

Patent pod nazivom “Sistemi, uređaji i metode za autentikaciju autonomnih robota na terenu” i podnet je u januaru 2018. godine od strane Volmart prodavnica iz Arkanzasa. Dokument opisuje rad više robota ili dronova koji nose paket isporuke preko lanca snabdevanja. Mašine su dizajnirane da rade na bazi bežičnih signala koji blokčeinu omogućavaju bezbednu autentifikaciju identiteta elektronskih uređaja.

Prema patentnoj aplikaciji, razvoj blokčeina će biti koristan u procesu snimanja signala i podataka za autentifikaciju, što se smatra primarnom metodom hakera:

“Ažuriranja blokčeina može da kompromituje signal za potvrdu autentikaciju ili identifikacione podatke, a jedan ili više nodova na sistemu mogu biti konfigurisani da uključe jedno ili više ažuriranje blokova koji će biti dodati u distribuiranu bazu podataka.”

U protekloj godini, Volmart je aplicirao za razne blokčein patente u Sjedinjenim Državama. Prema istraživanjima Investopedije, napredak blokčein tehnologije uglavnom se koristi u maloprodaji kako bi “pomogao Volmartu da održi korak sa rivalima”, kao što je Amazon.

Nedavno je Volmart aplicirao za patent za sisteme i metode upravljanja pametnim uređajima preko blokčeina. Tehnologija bi omogućila korisnicima da prilagode nivo pristupa i kontrole uređaja kao što su prenosni računarski uređaji.

Sredinom jula, maloprodajni gigant patentirao je tehnologiju za sistem upravljanja isporuke na bazi blokčeina, koji može da održava isporučene stvari na bezbednom sve dok njihovi korisnici nisu u mogućnosti da potpišu njihovo preuzimanje.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit