Vlada Južne Koreje isključiće prodaju i posredovanje digitalnim sredstvima iz rizičnih poslovanja

Kabinet ministara Južne Koreje složio se da isključi trgovanje digitalnim sredstvima kompanijama koje su klasifikovane kao one koje se bave rizičnim poslovnim poduhvatima – izveštava Business Korea 27. septembra.

Još u avgustu, Ministarstvo manjih i srednjih preduzeća i startapa u zemlji je već isključilo kripto berze iz zakona koji reguliše poslovno ulaganje – izvestio je tada Cointelegraph.

Tokom nedavnog vladinog sastanka održanog pod predsedavanjem premijera Li Nak-jeona, vlada je revidirala “uredbu o izvršenju zakona sa posebnim merama za promociju rizičnih poslovanja” kako bi isključila svu prodaju i posredovanje digitalnim sredstvima zasnovanim na blokčein tehnologiji koja su  svrstana pod klasifikaciju “rizična poslovanja”.

Novi amandman je viši stepen zakonodavne izgradnje odluke koja je donesena u avgustu. Prema Business Korea, cilj revidiranja uredbe je “jačanje saradnje povezanih/srodnih institucija”, a sve kako bi se građani zaštitili od “ilegalnih aktivnosti” vezanih za poslovanje digitalnim sredstvima.

Business Korea dodaje vladinu izjavu vezanu za ovu odluku:

“Pranje novca kao i hakovanje povezani su sa trgovanjem digitalnim sredstvima putem blokčeina. Zbog ovoga mi ćemo postaviti poslovni sektor koji neće biti uključen u rizična poslovanja kompanija i potrudićemo se da formiramo zdrav industrijski ekosistem.”

Istovremeno, ministarstvo nauke i informacione komunikacione tehnologije (MSICT) je obećalo podršku protekle nedelje za domaću blokčein industriju sa ciljem ubrzanja rasta tehnologije.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline