Venecuela postavlja novi rekord u obimu trgovanja bitkoinom zahvaljujući inflaciji od 10.000.000%

Venecuelanci su prošle nedelje razmenili više bolivara za bitkoin (BTC) nego ikada pre, ali statistika govori više o fiat valuti nego o kriptovaluti.

Još jedan rekordan obim trgovanja bitkoinom u Venecueli

Podaci sa Coin Dance-a, koji prate trgovinske aktivnosti na P2P menjačnici LocalBitcoins, Paxful i Bisq, su potvrdili da je u periodu od 13.7. do 20.7. zabeležen najveći obim trgovanja u Venecueli do sada.

Tokom tog perioda, korisnici na LocalBitcoins-u su proizveli obim trgovanja od preko 57 milijardi bolivara, dok je prethodni rekord iznosio 49 milijardi bolivara i zabeležen je nedelju dana ranije.

Kako je izvestio Cointelegraph, venecuelanska valuta nastavlja da pati od narastajuće inflacije, za koju se procenjuje da je dostigla 10.000.000%, što je dovelo do toga da građani pribegavaju alternativnim načinima čuvanja vrednosti.

Alternativna državna digitalna valuta petro je ovog meseca proglašena neuspešnom od strane neprofitne organizacije iz SAD.

Ipak, kako količina bolivara na LocalBitcoins-u raste, u bitkoinima opada. Iznos od 57 milijardi bolivara za prošlu nedelju je izjednačena sa samo 574 BTC, što je značajno manje nego u nekim prethodnim nedeljama ove godine.

Ranije ove godine, tokom Lightning Tourch događaja je prikupljeno 0,4 BTC (4.000 dolara) među korisnicima bitkoina u Venecueli koji nisu mogli da pobegnu iz zemlje.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit