Švajcarski kripto startap realizovao “najvišu” bitkoin trgovinu na 4.164m

Kripto servis finansijskih usluga, Bitcoin Suisse tvrdi da je izvršio bitkoin (BTC) trgovinu na najvećoj nadmorskoj visini ikada u okviru promotivnog štosa koji je odigran 13. Jula. Jutjub video koji dokazuje ovo dostignuće je objavljen 19. jula.

Nova “najviša” bitkoin trgovina

Prema navodima iz kompanije, trgovina koju je sprovelo osoblje na vrhu Breitorn planine u Panonskim Alpima, na granici Italije i Švajcarske. Pored toga, skoro 70 ljudi je, kako se navodi, učestvovalo u ovom reklamnom usponu na 4.164 metara nadmorske visine. Na zvaničnom Tviter nalogu kompanije su pisali o ovom dostignuću:

“NOVI REKORD SVIH VREMENA! 13. jula, Bitcoin Suisse je objavio najveću trgovinu bitkoinom ikad zabeleženu na samitu u Breitornu u Švajcarskoj na 4.164 metara nadmorske visine.”

“Malkice preterano”

Kripto startap Luffe je na svom Tviter nalogu prokomentarisao štos, pohvalivši inicijativu berze, ali i priznao da je možda “malkice preterano”.

U maju 2018. godine, sličan promotivni događaj za ICO ukrajinske društvene mreže ASKfm je uključivao penjanje na Mont Everest i postavljanje hardverskog novčanika Ledger (u kojem su se nalazili kompanijini tokeni) na vrh, nakon čega je došlo do smrti vodiča.

Kao što je Cointelegraph izvestio u januaru prošle godine, KFC Kanada je iskoristila kriptovalute za promociju uvodeći novu stavku u meniju, Bitcoin Bucket od pilećeg belog mesa, koji može da se kupi isključivo pomoću bitkoina.

U julu,  Bitcoin Suisse je podneo zahtev za izdavanje dozvole za bankarstvo i trgovinu hartijama od vrednosti kod švajcarskog regulatornog organa.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit