Ujedinjene nacije osnivaju partnerstvo sa platformom IOTA kako bi ubrzale svoju misiju sa blokčeinom

Prema izveštaju od 22. maja, UN su potpisale “memorandum o razumevanju” sa blokčein platformom IOTA kako bi istražili kako ova tehnologija može da doprinese povećanju efikasnosti.

U izjavi povodom saradnje se kaže da je fokus projekta da se izbace posrednici upotrebom blokčeina.

“Delimo viziju gde su mašine, uređaji, senzori i ljudi povezani i komuniciraju jedni sa drugima- to je sve “četvrta industrijska revolucija”, rekao je Jošijuki Jamamoto, koji je specijalni savetnik za blokčein u UNOPS-u i dodaje:

“Korišćenje tehnologije koja omogućava ovim učesnicima da rade istovremeno, bez potrebe za posrednicima, će pomoći da se ubrza misija naše organizacije.”

Zajedno sa IOTA-om, organizacija će takođe nuditi i razne radionice i seminare zajedno sa razvojem specifičnih projekata kako bi se povećala efikasnost određenih oblasti rada UNOPS-a.

Ovaj potez podrazumeva dalju implementaciju blokčein tehnologije u UN, koja je zacrtala cilj da upotrebi ovu tehnologiju u više svojih oblasti u narednih par godina.

U novembru 2017, partenrstvo sa World Identity Network-om je doprinelo razvoju digitalnog sistema za borbu protiv trgovanja decom, dok pre toga u junu, UN su upotrebile mrežu itirijuma kako bi podelile pomoć širom sveta.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline