U Splitu održana dvodnevna Blockchain konferencija BlockSplit!

Iza nas je važan događaj koji je obilježio Blockchain scenu na Hrvatskom tržištu, ali i cijelu regiju.

Dugo očekivana dvodnevna konferencija BlockSplit, održana je 27. i 28. travnja, u drugom najvećem hrvatskom gradu Splitu koji je otkrio svoje čari i ljepotu svim uzvanicima.

Prvi dio konferencije BlockSplit održan je u petak te su polaznici mogli birati između prisustva na workshopovima koji su bili podjeljeni na teme unutar Business i Development područja.

Business workshop

Luka Klancir držao je workshop na temu Implementing blockchain technology into business, dok je u isto vrijeme Clement Lesaege vodio workshop s temom A Practical Introduction to Game Theory for Blockchain.

Development workshop

U ovom području istovremeno su se odvijale čak 4 radionice s temama: Building a DAO; Setting up an ICO; Atomic Swaps, 0x and building DEXes; Building state channels for microtransactions on Ethereum network.

“Talks”

Sljedeći dan na rasporedu su bila predavanja predavača koji su došli iz raznih dijelova svijeta te sa širokog spektra djelatnosti, a sve se odvijalo na Ekonomskom fakultetu u Splitu.

Istovremeno se vodilo nekoliko predavanja pa se tako i moglo birati o tome hoćete li ući u dvoranu koja je više usmjerena na “Development talks” ili ste više zainteresirani za “Business talks”.

Mnoštvo predavača svoje iskustvo, znanje, ideje i očaranost ovom revolucionarnom tehnologijom pokušalo je prenijeti na publiku koja se aktivno uključivala u raspravu i postavljala pitanja i izvan vremena koje je bilo predviđeno za to pa su se tako i mnoge diskusije kasnije vodile po hodnicima.

Iako je predavača bilo mnogo i svatko od njih je dao svoj poseban doprinos ovom projektu, ime koje se posebno isticalo jest Peter Todd. Osoba koja je napisala svoju prvu liniju bitcoin coda još u 2012.-toj, dok se vrijednost Bitcoina vrtila oko 5$. Danas je Todd vrlo utjecajna i cijenjena osoba na kripto tržištu, a njegov glavni cilj je podučavati, širiti i promovirati blockchain tehnologiju.

Organizatori konferencije odradili su sjajan posao te spojili na jednom mjestu profile raznih stručnjaka, a posjećenost je potvrđena i brojnošću publike.

U publici su se pronašli razni uzvanici, od studenata koji su dobivali besplatan ulaz, izvršnih direktora koji su ovdje došli s najavljenim ICO fazama projekta,  do poznatih lica s hrvatske scene kriptovaluta pa su se tu pronašli Vlaho Hrdalo, Luka Sučić, Šime Bakić, Tomislav Vajić, Nikola Škorić i mnogi drugi. U publici su sjedili i gosti iz susjedne Slovenije, a zanimljiva činjenica jest kako se i zastupljenost žena vidjela u publici.

Neizostavan dio svake konferencije jest i ručak, gdje su se organizatori dodatno iskazali te osigurali ukusnu hranu i pune “tacne” dalmatinskih delicija dokle god su gosti mogli jesti.

Cjelokupno druženje na kraju dana završilo je partijem gdje se uz pokoje piće lakše komuniciralo i dodatno umrežavalo.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline