Tim Drejper poziva na oslobađanje Rosa Ulbrihta: „Potrebni su nam preduzetnici kao ovaj momak!“

Ne dešava se svaki dan da milijarder poziva na oslobađanje kriminalca. Tim Draper to radi drugi puta.

Jedan od najuspešnijih investitora na svetu poziva na puštanje na slobodu osuđenog kriminalca Rosa Ulbrihta.

Prateći tvit od 21. septembra Tima Drejpera koji je bio potpuno naklonjen zatvorenom tvorcu Silk Road-a, Fred Šebesta iz video podkasta ‘Crypto Finder’ je pitao milijardera o njegovom mišljenju. Drejper je dao nadahnut odgovor:

“Slobodan Ros, dušo! Oslobodite ga. Trebaju nam preduzetnici poput tog tipa! Izvucite ga iz zatvora! Zašto stavljamo ove zaista neobične ljude u zatvor? Trebaju nam njihovi umovi, njihova energija, njihova životna snaga. Oslobodite ga. Ko zna šta bi još mogao smisliti?”

Ulbriht izdržava doživotnu kaznu zbog svoje uloge u stvaranju i održavanju zloglasnog tržišta koje je delovalo na dark vebu i koristilo transakcije kriptovalutama kako bi ljudi kupovali i prodavali krijumčarenu robu. Kad je FBI zaustavio operaciju, Drejper je kupio skoro 30.000 BTC koji su mu zaplenjeni. Čini se da je Ulbriht još tada bio blizak njegovom promišljanju.

„Shvatam da on mora biti primer; i prešao je liniju“, nastavio je Drejper, „ali bio je u zatvoru neko vreme. Izvucite ga napolje. Plačem kad moja mačka ode u kavez, jako sam tužan kad ovakvi zatvorenici uđu u kaveze.”


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit