Teksas: Regulator izdao izvršnu naredbu za prekid svih aktivnosti kripto investicione firme FxBitGlobe

U zvaničnom obaveštenju Državnog odbora za hartije od vrednosti u Teksasu, od 9. aprila, pokazuje se da je regulator izdao hitan prekid i nalog protiv platformu za trgovanje kriptovalutama i stranim valutama FxBitGlobe.

Prema tom nalogu, firma, koja se plasira kao investiciona kompanija, navodno je objavila falsifikovane vladine dokumente, koristila lažne adrese i lažno tvrdila da je registrovani broker-diler.

U dokumentu se ističe da servis nudi višestruke nivoe investicionih planova – s najvišim nivoom koji prihvata 50.000 dolara ili više – plaća se u fiat novcu i kriptovalutama.

Nivoi investicija navodno daju investitorima pristup raznim “servisnim planovima”, od kojih svaki obećava odgovarajuće dnevne profite i nedeljne isplate. Najveći nivo koji obećava najviši prinos garantuje investitorima mesečni prinos od 70% uz 40% do 45% osiguranja kapitala, navodi se u dokumentu.

Kako je Cointelegraph objavio ove jeseni, Komesar za hartije od vrednosti u Severnoj Dakoti Karen Tajler objavila je da je agencija izdala nalog za prekid aktivnosti za tri firme zbog navodne ponude neregistrovanih i lažnih vrednosnih papira u obliku ICO projekta.

U februaru je regulator za hartije od vrednosti Teksasa objavio je da je postigao sporazum sa četiri kripto kompanije, koje je optužio za prodaju neregistrovanih hartija od vrednosti.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline