Tajlandska vlada svjesna da ne može zaustaviti kripto valute

Tajlandska vlada složila se da su regulacije potrebne na kripto tržištu, ali da isto tako vlada unutar svoje zemlje ne može zaustaviti širenje kriptovaluta.

Ministar financije Apisak Tantivorawon izjavio je:

Vlada nema u planu “banati” kriptovalute jer to ionako neće dovesti do toga da se one ne koriste, stoga je bolje da se bavimo njihovom kontrolom i regulacijama.

S tim ciljem najavljen je i sastanak triju velikih “igrača” koji će utjecati na tijek regulacija u državi, a to su: Povjerenstvo za vrijednosne papire (TSEC), Ministarstvo financija, Agencija za spriječavanje pranja novca te Bank of Thailand.

Agencija koja treba preuzeti odgovornosti za smjer digitalnih valuta u zemlji jest Povjerenstvo za vrijednosne papire (TSEC) kojem je i posao njihov nadzor.

Zanimljivo je kako je Tantivorawong prednost dao TSEC-u dok je za Bank of Thailand komentirao kako smatra da nije primjerena za ovaj zadatak.

Regulacija ICO-a u državi

Tailandska vlada kreće u regulaciju ICO-a upravo zbog toga što su nedavna istraživanja pokazala da je 10% projekta u kojim se prikupljaju ICO sredstva bilo podložno ili prijevari ili hakerskim napadima. Kako bi se to spriječilo u budućnosti, vlada ovdje treba postaviti granice.

Istim pristupom vode se i agencije iz SAD-a Commodity Futures Trading Commision (CFTC) i Securities and Exchange Commision (SEC) koje su prije nekoliko dana najavile da će zajedničkim snagama krenuti u regulaciju, a njihovu posebnu pozornost imaju ICO projekti.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit