Sve više malih investitora posjeduje 1 Bitcoin tijekom bear marketa

Otkako su većina ranih ulagača (i hodlera) u Bitcoin postali milijunaši jer je ekosustav stekao ogromnu popularnost, investitori diljem svijeta žure da akumuliraju što više od dostupnih 21 milijun Bitcoina.

S obzirom na to da je Bitcoin nedavno trgovao u rasponu od 20.000 dolara po prvi put od 2020. godine, mali ulagači pronašli su mali prozor prilike da ostvare svoj san o posjedovanju najmanje jednog BTC-a. Od 13. do 19. lipnja, broj adresa Bitcoin novčanika koje sadrže jedan BTC ili više povećao za 13.091 u samo sedam dana.

Iako je ukupan broj adresa s najmanje jednim BTC-om doživio smanjenje u nadolazećim danima, kripto zajednica na Redditu nastavlja s dobrodošlicom novijim kripto investitorima koji su ostvarili cilj i postali “whole coineri”.

Izvor: Reddit

Redditor arbalest_22, koji je podijelio gornji screenshot, ​​otkrio je da mu je ukupno trebalo oko 35.000 dolara da akumulira 1 Bitcoin tijekom nekoliko mjeseci od 14. veljače 2021. Pokazujući daljnju podršku Bitcoin ekosustavu, Redditor ima za cilj nastaviti kupovati Satoshije dok ne akumulira 2 BTC-a. Arbalest_22 je počeo kupovati BTC od kripto mjenjačnice Coinbase, ali je kasnije počeo koristiti Strike zbog nižih naknada. 

Sljedeći primjer, drugi korisnik Reddita Evening-Main-5860 također je objavio da je uspio doseći vrijednost od 1 BTC nakon što je uglavnom slijedio strategiju dollar cost average (DCA), u kojoj je redovito kupovao manje količine BTC-a tijekom dugog vremenskog razdoblja, navodeći:

“Uspio sam uhvatiti nož koji je padao i kupiti dovoljno da pređem ciljnu liniju. Ovo nije bio lak podvig. Ja sam samo običan tip s običnim životom.”

U razdoblju od 20. do 25. lipnja ukupan broj adresa Bitcoin novčanika koji drže više od 1 BTC porastao je za 873, prema podacima Glassnodea. Iako pad cijena BTC-a mnogi vide kao priliku za ulaganje, trendovi Google pretraživanja ističu sklonost drugih ulagača da nagađaju o njegovom propadanju.

Rezultati Google pretraživanja odražavaju najveću zabrinutost za tržište kriptovaluta nakon tjedana nemilosrdnih rasprodaja (korekcije) u ovom sektoru.

* indicates required

The post Sve više malih investitora posjeduje 1 Bitcoin tijekom bear marketa appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit