Švajcarska nevladina organizacija prihvata donacije u kriptovalutama za hranu, zdravstvenu zaštitu i obrazovanje za decu iz Afrike

Švajcarska nevladina organizacija će koristiti program za razvoj kripto softvera KryptoPal kako bi dodala opciju doniranja kriptovaluta za decu iz Afrike.

Program za razvoj kripto softvera KryptoPal će sarađivati sa švajcarskom nevladinom organizacijom help2kids kako bi obezbedio softver za prihvatanje kriptovaluta, navodi se u saopštenju za javnost podeljenim sa Cointelegraph-om 26. juna.

Help2kids pruža hranu, zdravstvenu zaštitu i obrazovanje za decu iz Malavija i Tanzanije, sa 750 dece u help2kids programu iz najvećeg grada Tanzanije Dar es Salama.

KryptoPal će postaviti javni ključ i proći kroz KYC (Know Your Customer) uputstva i proveru pozadine za svaki help2kids projekat. Jednogodišnji pilot program za kripto donacije sa help2kids-om će omogućiti praćenje svih donacija, omogućavajući donatorima praćenje svojih donacija “sve do stvarne upotrebe tog novca u Africi”.

U saopštenju se navodi da je konačni cilj da se program proširi na Aziju i Južnu Afriku.

Frenk Hakendžos, predsednik i osnivač help2kids-a, rekao je da bi prihvatanje kripto donacija moglo da im omogući:

“[Smanjenje] naših troškova za 10%, što nam omogućava da 90% naših donacija pošaljemo deci u nevolji.”

Donacije u kriptovalutama su dostupne za razne dobrotvorne organizacije širom sveta. UNICEF u Australiji je ponudio posetiocima svoje veb stranice opciju da rudare kriptovalute pomoću računarske snage u dobrotvorne svrhe, a Pineapple fond, humanitarna organizacija koja prihvata samo bitkoin (BTC), objavila je u maju da je završila sa poklanjanjem svojih 5.104 BTC-a raznim humanitarnim organizacijama.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit