Švajcarska kripto banka upozorila korisnike o firmi koja se predstavlja kao njihov partner

Švajcarska kripto banka Dukascopy je upozorila klijente da kompanija koja se bavi deviznim trgovanjem GCG Asia lažno tvrdi da je firma autorizovana od strane banke, navodi se u saopštenju od 27. februara.

U saopštenju, Dukascopy banka – navodno prva regulisana banka koja je pokrenula svoj ICO projekat – upozorava da ona ili članovi Dukascopy Group-a nemaju veze sa GCG Asia, iako oni tvrde suprotno. U upozorenju se navodi:

“GCG Asia lažno koristi ime i logo Dukascopy kako bi privukla klijente bez dozvole Dukascopy banke. Preduzećemo određene mere protiv ove organizacije.”

U januaru, evropska kripto berza Bitstamp je ušla u saradnju sa Dukascopy bankom, gde će Bitstamp podržati bitkoin (BTC) transakcije u ime Dukascopy-a. Korisnici će moći da šalju BTC na svoj nalog, konvertuju ih u dolare i trguju njima na Swiss FX Marketplace.

Prethodno, Cointelegraph je izveštavao o brojnim slučajevima takozvanih klon firmi koje obavljaju komercijalne aktivnosti dok tvrde da su ili da će biti povezane sa poznatim firmama. U avgustu prošle godine, Uprava za finansijsko poslovanje (FCA) u Velikoj Britaniji upozorila je investitore na “klon” kompaniju investicionog društva Fair Oaks Capital Ltd. Lažna kompanija, Fair Oaks Crypto – koristeći podatke o registraciji firmi koje je ovlastio regulator – s ciljem da prevari potencijalne žrtve tvrdeći da predstavljaju Fair Oaks Capital.

U istom mesecu, FCA je izdala još jedno upozorenje o kripto „prevarantima“ koji tvrde da su firma ovlašćena od strane FCA. Good Crypto, navodno je davala “lažne detalje ili ih kombinovala sa nekim ispravnim podacima o registrovanoj firmi”, što je u tom slučaju bio londonski Arup Corporate Finance.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit