Studija: Obim DApp transakcija, pad baze korisnika u trećem kvartalu

Obim transakcija i korisnička aktivnost decentralizovanih aplikacija (DApps) opali su u trećem kvartalu 2019. godine, pokazuje novo istraživanje.

DApp.com – analitička platforma za DApps izgrađena na Itirijumu, EOS-u, Steemu, Tronu, TomoChainu, IOST-u i Blockstacku – otkrila je svoja nedavna saznanja u saopštenju za medije, podeljenom sa Cointelegraph-om 7. oktobra.

Ukupna procena tržišta pokazala je da su DApps izgrađeni na šest gore pomenutih blokčeinova izveštavao o ukupnom prometu od 2,03 milijarde dolara u trećem kvartalu, što je manje za 40% u poređenju sa drugim kvartalom. Samo 36% DApp korisnika iz drugog kvartala je koristilo DApps barem jednom u trećem kvartalu, što takođe ukazuje na značajan pad.

Performanse Itirijum, Tron i EOS DApp-ova

Iako su performanse Itirijum DApps-ova uglavnom stabilne u poređenju s ostalim blokčeinovima, većina aktivnih korisnika u drugom kvartalu navodno nije koristila nijedan Itirijum DApps u trećem kvartalu. I drugi kvartal i treći kvartal su zabeležili 80.000 vlasnika itera (ETH) koji su koristili DApps.

EOS je imao najveće zadržavanje korisnika od svih prijavljenih blokčeinova, s tim da je 40% starih korisnika EOS DApp bilo uključeno u treći kvartal, dok su Itirijum i Tron prijavili 5% i 15%. Istovremeno, broj mainnet naloga i novih DApp korisnika za EOS je pokazao najsporiji rast u trećem kvartalu u poređenju sa Itirijumom i Tronom.

Tron je navodno zadržao svoju poziciju kao drugi najpopularniji blokčein za izgradnju DApps-ova, ​​posle Itirijuma i najveće blokčein platforme pokrenute posle 2017. Tron je doživeo rast od 500.000 korisnika na mainnet-u u trećem kvartalu.

Performanse aplikacije DeFi

Studija pokazuje da su decentralizovane aplikacije za finansije (DeFi) prijavile preko 525 miliona dolara rasta u trećem kvartalu, pri čemu su DeFi aplikacije zasnovane na Itirijumu doprinele više od 88%, odnosno 132.000 korisnika, ukupne količine u finansijskom sektoru. Izveštaj dalje kaže:

„500.000+ novih korisnika pristupa DApp-ovima u trećem kvartalu. Preko 138.000 (27,6%) njih je započelo sa preuzimanjem DApps-a za finansijske usluge, a preko 170.000 (34%) njih su preuzeli DApps-ove za kockanje.”

Prema kripto analitičkoj kompaniji Diar, količina itera na DApps-u je u maju zabeležila novi maksimum, ali broj novih DApps koji se pojavljuju na blokčeinu je bio značajno nizak. U to vreme obeležio je četveromesečni trend rasta obima na lancu, sa 776.000 ETH transakcija.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit