Stiv Vozniak: Bitkoin je “jedino digitalno zlato”

Stiv Vozniak je rekao da “veruje” da će bitkoin postati globalna “jedinstvena valuta” i da je favorizuje u odnosu na druge kriptovalute.

Apple-ov suosnivač Stiv Vozniak je rekao da je “samo bitkoin čisto digitalno zlato” u intervjuu 4. juna, potvrdivši stav prema kriptovalutama uprkos tome što je prodao većinu svojih novčića.

Govoreći CNBC-u na konferenciji Money 20/20 u Amsterdamu, veteran je rekao da je “poverovao” u komentare direktora Tvitera Džeka Dorsia o tome da je bitkoin postao “jedinstvena valuta” i interneta i sveta. Dorsi je govorio na dva događaja u martu i maju, gde je predvideo da bi bitkoin mogao postati međunarodna valuta do 2028.

“Kupujem ono što Džek Dorsi kaže, ne da ja nužno moram da verujem da će se to dogoditi, već zato što hoću da bude tako, to je tako čisto razmišljanje”, objasnio je Vozniak.

Vozniak je ponovio da on nije “investitor”, jer je prvobitno kupio bitkoin na 700 dolara kako bi eksperimentisao sa njegovom upotrebom kao sredstvom plaćanja. “Imam jedan bitkoin i dva itera”, rekao je za CNBC. Bez obzira na sve, za Vozniaka, bitkoin predstavlja posebnu klasu kripto imovine za sve ostale:

“Samo bitkoin je čisto digitalno zlato … i ja u potpunosti verujem u to. Svi drugi imaju tendenciju da odustanu od nekih aspekata bitkoina. Na primer, biti totalno decentralizovan i nemati centralnu kontrolu. To je prvo čega se moraju odreći, ukoliko žele da pokušaju da imaju poslovni model.”

S obzirom na to da su cene i bitkoina i glavnih ostalih valuta (altkoina) u junu ugušene, bitkoin je prošlog meseca izgubio oko 20%, neki izvori tvrde da trenutni uslovi predstavljaju dobru priliku za kupce.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit