Split će u svibnju biti europsko središte kriptovaluta i Web3 tehnologije 

BlockSplit je najveća regionalna konferencija za industriju blockchaina i kriptovaluta. Treće izdanje ove konferencije održati će od 23. do 25. svibnja u Splitu. 

Organizator konferencije, hrvatska krovna udruga za blockchain i kriptovalute – UBIK, najavljuje najveću konferenciju do sada. Očekuje se da će konferencija u Split privući više od 350 posjetitelja. 

Cilj konferencije je ubrzati rast i razvoj blockchain industrije i BlockSplit je najveća prilika za ulazak u ovu industriju pojedincima i organizacijama. Prve dvije konferencije su nadmašile očekivanja, ali po prvi puta konferencija će se održati u samom centru Splita.

Naglasak Blocksplit 3 konferencije je na kvalitetnom sadržaju, kroz radionice i predavačima koje dolaze iz cijelog svijeta, no svim se sudionicima podjednako, bili oni predavači ili posjetitelji želi omogućiti da dožive Split, taj mediteranski duh, ispijanje kave na suncu, malo mora i zabave. Kako bi se to postiglo, organizatori za glavni dio konferencije i Expo kombiniraju nekoliko lokacija, poput novo obnovljenog Hrvatskog doma i Gradskog Kazališta lutaka, te izlagačkog dijela na uvijek atraktivnim Prokurativama.

Potvrđeno je više od 30 predavača

Neki od predavača potegnuti će od Afrike i Indije do Hrvatske kako bi sudjelovali, a cijeli popis predavača pogledajte ovdje.

Agenda

Prvi dan (ponedjeljak 23.05) je rezerviran za cjelodnevne radionice vodećih stručnjaka u branši. Za sada su veliki interes polučile radionice s područja dizajna, pravne regulative te razvoja decentraliziranih aplikacija. 

Sljedeća dva dana će obilježiti predavanja i to u tolikom broju da su organizatori odlučili otvoriti 3 pozornice, dvije u Hrvatskom domu, te treću u Gradskom Kazalištu lutaka.

Priprema se nekoliko panela o najvrućim blockchain temama (defi, nft, dao, regulations, i drugi) i kao i kod predavača, radi se o međunarodno priznatim panelistima. Nekoliko zabava i još par manjih meetupova i panela će obilježiti cijeli taj zadnji tjedan u petom mjesecu. 

Tko stoji iza ove konferencije?

UBIK – udruga za blockchain i kriptovalute osnovana 2017 godine s ciljem okupljanja rastuće zajednice interesenata za ovu novu tehnologiju. Od samo početka fokus udruge je bio na organiziranju radionica i s ciljem približavanja zahtjevnih i novih tehnologija široj publici. Udruga također nastoji voditi i relevante razgovore s regulatorima kako bi se osigurao nesmetan razvoj ekosustava. 

Povodom organiziranja Block Split konferencije Predsjednik Vlaho Hrdalo je izjavio:

* indicates required

The post Split će u svibnju biti europsko središte kriptovaluta i Web3 tehnologije  appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit