SMS servis provajder Kakao Corp pokreće blokčein testnet platformu

Južnokorejski mobilni sms gigant Kako Corp predstvaio je testnet verziju svoje nove blokčein platforme u ponedeljak, 8. oktobar – dok je formalno pokretanje platforme najavljeno za prvi kvartal 2019. godine – izveštava lokalni medijski servis Korea Herald.

Platforma, nazvana Klaytn, je izdanak Kakao-ove filijale Ground X-a. Fokusiran na decentralizovane aplikacije (DApps), programeri trenutno rade sa oko desetat domaćih i stranih partnera na eksperimentisanju sa novim ekosistemom.

Sastanak na kome će se predstaviti Klaytn će se nastaviti i tokom nedelje u sklopu San Francisko blokčein nedelje – izveštava Koreja Herald.

“Popularizacija blokčeina zahteva obezbeđivanje praktične blokčein usluge za masovno usvajanje, čime se potvrđuje vrednost i korisnost blokčein tehnologije”, navodi Herald citirajući generalnog direktora Džejsona Hana koji je zatim dodao:

“Da bismo uspeli, Ground X je dizajnirao Klaytn koji može pružiti lagano i prijateljsko okruženje za krajnje korisnike, servis provajdere i programere u isto vreme”.

Korisničko “okruženje” je u stvari uklonilo mnoge standardne karakteristike blokčein platformi kao što su novčanici (wallet), adrese i privatni ključevi, a programeri takođe imaju privilegovanu brzinu transakcije za svoj in-platform token, za koji kažu da će omogućiti 1500 transakcija u sekundi.

Kakao je postao sve aktivniji u blokčein sferi sa projetkima koji streme ka raznim sektorima korporacije i njegovih filijala.

Ground X je prvobitno najavio svoje planove još u martu, u isto vreme kada je negirao da planira da koristi ICO za prikupljanje sredstava putem distribucije tokena i potom je nagovestio da bi umesto toga koristio privatni plasman.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline