Slavne osobe aktivne u svijetu kriptovaluta!

Kriptovalute su dizajnirane s namjerom da postanu budućnost novca, i čini se da određeni dio slavnih osoba snažno podupire ovu ideju i/ili revolucionarnu tehnologiju iza nje.

Business Insider nedavno je naveo 13 slavnih osoba koje su javno pokazale podršku kriptovalutama te je moguće da su i sami vlasnici određenih digitalnih valuta. Popis sadrži slavne osobe iz različitih sektora, uključujući sportske zvijezde, glumce, poslovne ljude i glazbenike. Navodi se da bi neke od slavnih osoba mogle posjedovati količinu Bitcoin-a u vrijednosti nekoliko milijuna dolara.

Pjevači / zabavljači:

: Kada gotovo nitko drugi nije vidio potencijal Bitcoin-a, Snoop Dogg je 2013. prodavao svoj album za 0,3 BTC online. Nepoznato je koliko je tih albuma prodao, ali prema današnjem BTC vrednovanju mogao je zaraditi više od 1.000 dolara po prodaji. Reper se također pojavio na XRP Community Night kripto partyju.

: Namjeravao je lansirati novu kriptovalutu pod nazivom Smackathon zajedno s eMerge Americas, valuta bi trebala biti dizajnirana za slanje plaćanja u glazbenoj industriji. Pitbull je to javno objavio u travnju 2018..

Bivša Spice Girl surađivala je s CloudHashingom 2014. godine, tvrtka koja nudi Bitcoin-rudarske ugovore te počela prihvaćati BTC kao plaćanje za Božićni singl 2014. godine.

: Kraljica popa udružila se s Rippleom i Facebookom kako bi prikupila novac za njezinu Fondaciju Raising Malawi. Internetski događaj za prikupljanje sredstava uključivao je Ripple koji je za svaki donirani dolar, donirao još jedan dolar kampanji.

Poslovni ljudi:

: Osnivač Microsofta koji je poznat po svojim filantropskim naporima te jedan od najpoznatijih poslovnih ljudi u svijetu, također je aktivan u svijetu kriptovaluta. Iako je u jednom trenutku rekao da će skratiti (“short-ati”) Bitcoin ako bude mogao, također je ranije govorio o njegovoj korisnosti u obradi plaćanja i da nizak trošak transakcija čini Bitcoin uzbudljivim.

Poznata američka nasljednica koja se bavi raznovrsnim poslovima, objavila je u rujnu 2017. da se raduje ICO-u LydianCoin.

Sportaši:

Slavni boksač je proizveo Bitcoin bankomate i novčanike (s Bitcoin Directom) koji su koristili branding koji replicira tetovažu njegovog lica. Iron Mike je poznati Bitcoin investitor.

Jedan od najpoznatijih sportaša ove generacije, Messi je postao lice prvog kripto smartphonea na svijetu, kojeg je proizvela izraelska tvrtka Sirin Labs.

.: Mayweather je promovirao nekoliko ICO-a, uključujući mrežu Hubii, Stox i kontroverznu Centru. Njegovo sudjelovanje na sceni ICO-a također je dovelo do toga da je SEC podnio tužbu protiv njega.

Glumci:

: Gwyneth Paltrow je uključena u nekoliko poslovnih pothvata, a kripto je jedan od njezinih interesa. MCU glumica postala je zaštitno lice Abre, Bitcoin novčanika, a od 2017. godine postala je i savjetnica za projekt. U studenom 2018. također je podijelila članak na Twitteru, govoreći o osnovama Bitcoina i kriptovaluta te kako ulagati u digitalnu imovinu.

: Glumac koji je postao investitor ne stidi se iskazati svoja kripto ulaganja. On i njegov kolega, investitor u poznatoj emisiji Shark Tank, Mark Cuban zajedno su uložili u UnikoinGold – valutu koja se koristi u najpopularnijim online igrama poput Counter-Strike: Global Offensive, Dota 2 i League of Legends. Također je uložio u BitPay.

: Poznatiji kao Dr. House, Laurie je uložio u Bitcoin u 2015. Ne zna se mnogo o njegovim trenutnim udjelima.

: Deppovom ekstravagantnom načinu života čudili su se mnogi tijekom godina, ali je pokazao zanimanje i za kripto. Postao je partner u TaTaTu-u, blockchain startup-u prošle godine.

***Ovaj popis preuzet je s portala Business Insider i ne donosi pregled svih osoba koje su se ikada oglasile u javnosti po pitanju kriptovaluta.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline