Singapur: Regulatori planiraju da izglade odnose između banaka i biznisa vezanih za kriptovalute

Glavni čovek singapurskog finansijskog regulatora i centralne banke je rekao da planira da „zbliži“ banke i biznise vezane za kriptovalute posle žalbi na podršku banaka, prenosi Blumberg u sredu 10. oktobra.

Govoreći u intervjuu, direktor Monetarne uprave Singapura (MAS) Ravi Menon je rekao da planira pravljenje nove izbalansirane regulative za dolazeće kripto biznise.

„Ono što pokušavamo jeste da spojimo banke i finteh startape za kriptovalute kako bi videli da li mogu da dođu do nekog zajedničkoj jezika“, rekao je za izveštaj, dodajući:

„Priroda ovog biznisa je malo drugačija, tako da će banke možda morati da traže druge načine kako bi postigle . Nadam se da ćemo moći da spojimo prave ljude kako bi prevazišli ovu prepreku.“

Singapur je napravio za sebe ime proteklih godina kao prijateljska jurisdikcija za oblast finteha, dok je Menon javno podržao kriptovalute i blokčein tehnologiju.

U isto vreme, ostaje obazriv prema novom sektoru, rekavši za Blumberg da iz bankarske perspektive, ne bi „krivio“ direktore koji odbijaju klijente koji žele da rade sa kriptovalutama.

„Neke od ovih aktivnosti su zaista nerazumljive“, dodao je.

Prošle godine, pojavili su se slučajevi gde su banke u Singapuru iznenada zatvarale račune vezane za radnje sa kriptovalutama.

Bez obzira na to, stav Singapura je još uvek drugačiji od stavova država poput Indije, gde postoji opšta zabrana banaka da imaju bilo kakve veze sa biznisima vezanim za kriptovalute.

Posle niza žalbi, državni vrhovni sud uskoro treba da donese presudu o legalnosti zabrane.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline