Šef Coinbase-a prelazi u investicionu kompaniju Andreessen Horowitz

Šef politike u Coinbase-u napustio je najveću američku kripto berzu i provajder kripto novčanika kako bi radio u investicionom gigantu Andreessen Horowitz, kako Bloomberg navodi u izjavi od 22. novembra.

Majk Lempres, koji je kratko radio kao šef pravne službe u Coinbase-u, odlučio je da napusti tu funkciju, navodi se u publikaciji.

Kao i sve berze koje služe američkom tržištu, Coinbase nastavlja da se bori sa regulatornim okvirima koji se razlikuju od države do države, kao i kontinuiranim pregledom statusa određenih vrsta kriptovaluta.

Iako ostaje nepoznato ko će zameniti Lempresa, šef pravne službe kompanije trenutno je Brajan Bruks, koji je “preuzeo većinu svojih dužnosti”.

“Kao glavni pravnik u šef pravne službe u vreme rasta Coinbase-a, Majk je doprineo izgradnji Coinbase-a  kao legalne institucije, usaglašavanjem funkcija kao i usmeravanju vizije poverenja usaglašavanjem”,dodajući:

“Želimo mu najbolje u saradnji sa kompanijom Andreessen Horowitz.”

Coinbase je ranije dobila investicioni kapital od firme, koji je 2013 vodio rundu B finansiranja u vrednosti od 25 miliona dolara. Andreessen Horovitz je takođe doprineo 300 miliona dolara za berzu u oktobru.

Berza je naišla na nove pravne probleme ove nedelje nakon što je tužba koja je ranije odbačena, od strane korisnika o navodnoj trgovini bitkoin kešom, ponovo pokrenuta, s datumom saslušanja za januar 2019.

U oktobru je izvršni direktor otkrio planove za dodavanje do 300 kriptovaluta na svoju trgovačku platformu, dok su kružile glasine da će kompanija voditi IPO.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit