SEC suspenduje trgovanja u tri kompanije dok se ne reše “pitanja” oko kriptovaluta

Komisija za hartije od vrednosti (SEC), objavila je svoj izveštaj 15og februara, objašnjavajući privremenu suspenziju trgovanja tri kompanije koje su dale izjave oko nabavke kriptovaluta i “sredstava vezanih za blokčein tehnologiju”.

Sve tri kompanije, Cherubim Interests (CHIT), PDX Partners (PDXP), i Victrura Construction Group (VICT) su pod suspenzijom od 16-og februara i biće u naredne dve nedelje u svrhu zaštite investitora. Izjava za medije povodom SEC-ovog naloga za suspendovanjem trgovanja za sve tri kompanije glasi:

“Kompanije su kupile AAA-nominalna sredstva od strane privatnog pomoćnog kapitala vezana za kriptovalute i blokčein tehnologiju, između ostalog. Prema naredbi SEC-a koja se odnosi na CHIT, najavljeno je izvršenje finansijskih obaveza za pokretanje inicijalne ponude novčića (ICO).”

Takođe izdvajamo u SEC-ovoj naredbi sledeće: “postoje pitanja o prirodi poslovanja ovih kompanija, kao i vrednosti njihove imovine.”

Krajem avgusta 2017. godine, SEC je izdao upozorenje za investitore o ICO projektima koji su sudeći po njima “potencijal za prevaru”, uključujući i razloge zbog kojih su možda suspendovali trgovanja ovih kompanija “da bi zaštitili investitore i javni interes”. 22. januara 2018. godine, predsednik SEC-a Džej Klejton je upozorio kompanije koje usmere svoje poslovne modele ka blokčein tehnologiji da će se suočiti sa striktnijim nadzorom regulatora.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit