Satoši Nakamoto je navodno autor dve knjige koje će biti dostupne na Amazonu

Prema navodima Amazona, obe knjige – ‘Wave and Ripple Design Book’ i ‘The Official Bitcoin Coloring Book’ – biće objavljene 28. juna. Profil autora jasno pokazuje da on zaista tvrdi da je isti onaj Satoši Nakamoto koji je stvorio bitkoin (BTC):

“Satoši Nakamoto je poznati tvorac bitkoina.”

Na profilu autora se takođe navodi da “sva zarada od knjiga ide za podršku STEM-u i edukativnim programima za životnu sredinu koji služe neprivilegovanoj omladini”. Opisi samih knjiga naizgled sadrže šale iz kripto sfere i mit o Satoši Nakamotu.

Knjiga ‘Wave and Ripple Design Book’, na primer, izgleda da nagoveštava i japanske korene pseudonima kreatora bitkoina, kao i Ripla (XRP):

“Predivan izbor crteža talasa (ripple) koje je izabrao Satoši Nakamoto. […] Juzan crteži su često korišćeni od strane japanskih majstora početkom 1900-ih kako bi ukrašavali svoje proizvode talasastim šarama.”

Druga knjiga, The Official Bitcoin Coloring Book, sadrži manje suptilne šale, kao što je tvrdnja da je “štampana na brilijantnom belom papiru” (whitepaper – pismo o namerama). Stranica proizvoda takođe prikazuje preglede kreatora Etoruoma Vitalikea Buteringa, direktora JP Morgejna, Dajmonda Džejmsa, i milijardera Bafeta Vordena, koji predstavlju pogrešno napisana imena poznatih ličnosti i organizacija iz kripto sfere.

Kako je nedavno objavio Cointelegraph, mnogi su tvrdili da su misteriozni Satoši tokom poslednjih 10 godina, ali njihove tvrdnje su uvek nailazile na skepticizam i nisu imali potrebne dokaze.

Krajem maja, kineski državljanin koji je boravio u Kaliforniji tražio je autorska prava na bitkoin pismo o namerama, tvrdeći da je Satoši Nakamoto. Kreg Rajt je takođe pre toga podneo identičan zahtev za autorska prava, uprkos napadima od strane javnosti.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit