SAD: Predlog zakona koji omogućava stanovnicima da plaćaju porez kriptom prolazi Zakonodavni odbor

Zakonodavni odbor Predstavničkog doma Arizone je odobrio SB 1091, predlog zakona koji omogućava stanovnicima ove države da plaćaju svoj porez kriptovalutama, pokazuje javna evidencija 23. aprila.

Propisi u Arizoni zahtevaju da predlozi zakona prođu tri razmatranja. Odbor za finansije i budžet dao je svoje odobrenje za predlog zakona SB 1091 prošlog meseca, nakon što je predlog prošao državni Senat, 8. februara. Sada će preći u Dom na glasanje.

Predlog zakona je bio predmet revizije, zbog značajnog porasta broja altkoina koji bi se mogli koristiti za plaćanje poreza, a kako bi uključio “lajtkoin ili bilo koju drugu (priznatu) kriptovalutu”.  SB 1091 precizira da državna Vlada mora, nakon prijema uplate, pretvoriti kripto isplate u američke dolare “po preovlađujućem kursu”.

Vlada Arizone je već donela neke zakone koji se odnose na usvajanje blokčeina u državi. Prošlog aprila, usvojen je zakon HB 2417, koji pravno prepoznaje blokčein digitalne potpise i izvršenje pametnih ugovora. HB 2603, koji omogućava kompanijama da čuvaju i dele podatke na distrbuiranom registru, priznat je kao zakon 3. aprila.

Liberalno zakonodavstvo za kriptovalute i blokčein ulazi i u druge države. Ilinois trenutno razmatra zakon sličan ovom u Arizoni, koji omogućava prihvatanje plaćanja poreza kriptovalutama.

U martu, Vajoming je usvojio niz zakona koji oslobađaju virtualne valute od državnih poreza na imovinu i oslobađaju određene blokčein tokene od Zakona o hartijama od vrednosti.

Prošle nedelje, zakonodavni organ Kalifornije unapredio je zakon koji omogućava korporacijama da evidentiraju vlašništvo nad akcijama i vrše transfere na “jednu ili više distribuiranih mreža”.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit