Ruski rudarsko-topioničarski gigant Nornickel testira platforme za digitalnu trgovinu

Rudarsko-topioničarski gigant Nornickel počeo je sa testiranjem svoje digitalne platforme za trgovinu metalima.

Ruski rudarsko-topioničarski gigant Nornickel počeo je sa testiranjem svoje digitalne platforme za trgovinu metalima.

Kako je Blumberg objavio 5. decembra, Nornickel je započeo testiranje svoje platforme za digitalne tokene metala u saradnji sa trgovinskom grupom Trafigura Group Ltd., firmom za finansiranje i logistikom Traxys SA i grupom za tehnologiju i reciklažu materijala Umicore SA. Konkretno, platforma je dizajnirana tako da klijentima omogućava kupovinu digitalnih tokena koji su podržani metalima i zatim trgovinu njima za fizičke zalihe.

Veliki planovi

Komentarišući predstavljanje proizvoda, generalni direktor Nornickel-a Vladimir Potanin rekao je da kompanija “podrazumeva pakovanje postojećih poslovnih veza u novi i moderan oblik.” Nornickel navodno namerava da poveća udeo u prodaji metala sprovedenim pomoću tokena na 20% u narednih nekoliko godina.

Čini se da je Nornickel-ova digitalna platforma napreduje prema rasporedu. Potpredsednik kompanije Nornickel Andrej Bugrov prethodno je rekao da kompanija očekuje da će proizvod plasirati na tržište do kraja 2019. godine, kao i da će započeti trgovinu tokenima.

Novi život bivših sovjetskih fabrika

Velike fabrike izgrađene u sovjetsko doba prvenstveno na lokacijama sa hladnom klimom polako privlače pažnju entuzijasta. Najveći data centar u bivšem Sovjetskom Savezu, BitRiver, otvoren je pre otprilike godinu dana u sibirskom gradu Bratsku. Sada većina njegovih klijenata koristi postrojenje za rudarenje bitkoina (BTC).

Data centar omogućava rudarima kriptovalute da iskoriste jeftinu energiju u nekadašnjoj najvećoj topionici aluminijuma na svetu.

Prošle godine, zamenik guvernera Lenjingradske oblasti Dmitrij Jalo najavio je razvoj novog postrojenja za rudarenje u regionu, koje bi trebalo da bude izgrađeno na mestu bivše sovjetske laboratorije za đubriva.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit