Ruski predlog zakona zahteva od državnih zvaničnika da prijave kripto imovinu

U nedavnom intervjuu za ruske novine Gazeta, predsedavajući odbora državne Dume za Finansijska tržišta, Anatolij Aksakov je izjavio da predlog zakona o kriptovalutama u Rusiji zahteva od državnih zvaničnika da prijave svoju kripto imovinu.

Nacrt zakona trenutno je u razamtranju u Ministarstvu finansija i centralnoj banci, a konačna verzija zakona će biti objavljena najkasnije do 1. jula 2018. godine, sudeći po Forklog-u.

Trenutno, državni zvaničnici nisu obavezni da prijave kriptovalutna sredstva zbog nedostataka odgovarajuće definicije i regulacije samih kriptovaluta, zabeleženo je u nedavnom saopštenju od strane ruskog Ministarstva rada.

Prema tome, Aksakov dodaje u svom intervjuu za Gazetu da ukoliko novi zakon definiše kriptovalute kao imovinu, “sva imovina u vlasništvu poslanika državne Dume mora biti prijavljena (uključujući kriptovalute)”.

Rusija nije jedina zemlja koja razmatra stvaranju zakonske uredbe za državne službenike, po kojoj su u obavezi da prijave svoju kripto imovinu.

Ranije ove nedelje, Administrativni odbor i Odbor za bezbednost južnokorejskog nacionalnog parlamenta su navodno predložili zakon kojim se od zvaničnika zahteva da prijave svoju kripto imovinu. Ovo se dogodilo nakon što je nekoliko zaposlenih u Servisu za superviziju finansija (FSS) optuženo zbog insajderskog trgovanja bitkoinom.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline