Ruska Sberbanka osnovala Blockchain laboratorij

Sberbanka, jedna od najvećih banaka u Rusiji, je izjavila kako su osnovali blockchain laboratorij za razvijanje i testiranje blockchain baziranih rješenja.

Svrha ovoga novog laboratorija je da generira prve verzije proizvoda, provodi pilot testiranja te lansira blockchain bazirana rješenje u poslovnu upotrebu Sberbank grupacije.

Blockchain može pomoći u preoblikovanju bankarske industrije

Prema Igoru Bulantsevu, Sberbank manager, blockchain može pomoći u preoblikovanju financijskog poslovnog tržišta, te osim toga u preoblikovanju bankarskih aktivnosti i usluga.

Bitno je razumjeti da blockchain pomaže sudionicima na tržištu da surađuju puno efikasnije. Stoga Sberbanka doprinosi budućnosti bankarske industrije i naše države osnivanjem blockchain laboratorija.

Laboratorij će surađivati s ostalim Sberbankovim laboratorijima u razvijanju napredne tehnologije, a planira se i suradnja sa startupima i drugim partnerima.

Stručnjaci koji imaju iskustva u razvijanju i implementaciji blockchain rješenja će biti postavljeni u timove od već postojećih proizvoda no isto tako će se kreirati i nova rješenja na kojima će oni raditi.

Sberbank CEO “Do šireg korištenje blockchaina bi moglo proći desetljeće “

Ovaj laboratorij je osnovan mjesec dana nakon što je CEO Sberbanke, Herman Gref, izjavio da će do šire implementacije blockchaina u Rusiji proći možda čak i desetljeće. U to vrijeme je naglasio da Rusija eksperimentira sa blockchainom i će banke predstaviti svoje prve proizvode već tijekom ove godine.

U veljači prošle godine, Gref je pretpostavio da bi korištenje distribuirane tehnologije od strane banaka i ostalih strana moglo biti udaljeno samo 2, 2 i pol godine.

Sberbanka je napravila nekoliko inicijativa u blockchain ekosustavu uključujući pridruživanje Enterprise Ethereum Alliance – udruzi koja okuplja kompanije i institucije koje zajedno rade na razvoju i istraživanju Ethereum baziranih pametnih ugovora.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline