Rusija: Sberbank se savetuje sa energetskim gigantom Rosseti o blokčeinu tehnologijama

Sberbanka najveća državna banka u Rusiji potpisala je ugovor o partnerstvu sa državnim energetskim gigatom Rosseti-jem za širenje novih tehnologija, saopšteno je u petak, 5. oktobra.

Najnoviji korak u kontinuiranom angažovanju Sberbanke sa inovacijama kao što su blokčein; banka i Rosseti će raditi na skupovima projekata, uključujući akceleratore, edukaciju, istraživanja i razmenu stručnosti.

Sberbank će takođe otpremiti konsultanta u “Rosseti” sa ciljem “povećati efikasnost svojih trenutnih operacija i performansi”. Energetska kompanija će dobiti pristup i “inovativnom laboratorijskom razvoju” i proizvodima iz ekosistema Sberbank.

“Strateško partnerstvo između Sberbank i Rosseti u oblasti inovativnog razvoja omogućava da obe kompanije koriste najnovije tehnologije za transformaciju svog poslovanja i na zadovoljstvo klijenata”, rekao je izvršni direktor Sberbanke Herman Gref.

Dok pravna slika oko kriptovaluta – njene upotrebe, rudarenja i drugih aktivnosti – ostaje neizvesna u sivoj zoni u Rusiji pre nego što formalni propisi postanu zakonski, vlada je obećala punu podršku za blokčein.

Od prve implementacije tehnologije na nivou vlade u decembru 2017. godine, različite inicijative nastavljaju da se povlače iz najuticajnijih entiteta u zemlji.

Sa svoje strane, Sberbanka je bila jedna od dve strane u inicijativi za pokretanje prvog ruskog investiciong fonda za kriptovalutu u julu, nakon što je prethodno pokazao interesovanje za pokretanje berze za trgovanje za klijente u svojoj švajcarskoj filijali.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit