Revolut – kripto friendly projekt prikupio 500 milijuna dolara!

Pokrenut 2015. godine, Revolut je do sada prikupio ukupno 836 milijuna dolara. Tvrtka tvrdi da trenutno opslužuje preko 10 milijuna korisnika, ali još uvijek imaju financijske gubitke na godišnjoj razini. Imali su neto gubitak od oko 42 milijuna dolara u 2018. godini, iako je Revolutov prihod porastao na oko 74 milijuna dolara s cifre od 17 milijuna dolara godinu dana ranije, što je porast za više od 400%.

Nova runda financiranja kripto friendly projekta!

Revolut putem svoje aplikacije nudi i usluge investiranja u kriptovalute i trgovanje dionicama. Tvrtka se nedavno također udružila s platnim gigantima Visa i Mastercard radi pokretanja usluge izdavanja debitnih kartica u SAD-u i na drugim tržištima.

Mnogi sudionici kripto tržišta entuzijastični su oko serije D financiranja Revoluta koja je nedavno završena. Ovaj kripto friendly fintech projekt prikupio je 500 milijuna dolara, što je dovelo procjenu kompanije na vrtoglavih 5,5 milijardi dolara.

Tvrtka koja se bavi rizičnim kapitalnim ulaganjima, TCV, vodila je ovu rundu financiranja. TCV je rani ulagač u kompanije poput Facebooka i Netflixa, objavio je u utorak TechCrunch. Sudjelovali su i Revolutovi postojeći investitori; DST Global, Index Ventures i mnogi drugi.

Sa svježim kapitalom, Revolut planira poboljšati svoj proizvod i izvore prihoda. Konkretno, maloprodajni i poslovni korisnici mogu očekivati ​​nove opcije za usluge pozajmljivanja. Korisnici također u budućnosti mogu očekivati “kompletne” bankovne račune u Europi.

“Na misiji smo izgradnje globalne financijske platforme i jedinstvene aplikacije pomoću koje naši korisnici mogu upravljati svim svojim dnevnim financijama, a ova investicija pokazuje povjerenje investitora u naš poslovni model”, rekao je osnivač Revolut-a, Nik Storonsky.

Nadalje, naglasio je kako se projekt fokusira na proširenje bankarskih operacija u Europi, povećanje broja ljudi koji koriste Revolut kao svoj dnevni račun te težnja ka profitabilnosti.

Može li Revolut utjecati na populariziranje kriptovaluta?

Plan Revoluta za prikupljanje 500 milijuna dolara prvi put je otkriven u studenom. U to je vrijeme tvrtka izjavila kako se želi proširiti na globalnoj razini, uključujući SAD i Japan.

Širenje Revoluta ujedno znači i širenje spoznaje o kriptovalutama, iako Revolutov kripto sustav nije u skladu s načelima blockchaina, svi Revolutovi korisnici imat će priliku upoznati se s kriptovalutama. To bi moglo probuditi znatiželju, a u konačnici i adopciju blockchaina i kriptovaluta u svakodnevnom životu.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required


We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

The post Revolut – kripto friendly projekt prikupio 500 milijuna dolara! appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit