Rekordno visoka podmirenja transakcija na Bitcoin mreži

Vrijednost podmirena na Bitcoin mreži nedavno je znatno skočila, a prošlog tjedna je dosegnula novi dnevni ATH.

Vrijednost dnevnih podmirenja Bitcoina dosegla je najveću dnevnu razinu svih vremena 6. listopada, a transakcije u vrijednosti od 31 milijarde dolara podmirene su na tom blockchainu. Dnevni volumen podmirenja transakcija Bitcoin mreže narastao je za približno 40 puta od početka 2020.

Na ovo su reagirali mnogi kripto influenceri, tako je Anthony Pompliano izjavio na Twitteru da globalni decentralizirani sustav plaćanja nastavlja svoju dominaciju. 

Izvor: Twitter

Prema podacima iz Coin Metricsa, dnevni volumen podmirenja transakcija se od tada naglo smanjio, a Bitcoin mreža je 10. listopada podmirila transakcije u vrijednosti od 11,6 milijardi dolara.

Bitcoin obrađuje veću vrijednost transakcija od VISA-e i Mastercarda u SAD-u

Blockchain analitičar Willy Woo komentirao je porast aktivnosti i vrijednosti podmirenja tijekom vikenda, tweetajući da je količina novca koja se kreće na Bitcoinovom blockchainu trenutno nadilazi onu velikih centraliziranih platnih mreža Visa i Mastercard u Sjedinjenim Državama.

“[Bitcoin mreža] trenutno podmiruje oko 190.000 dolara u sekundi. Usporedite ovo sa 130 tisuća dolara po sekundi Visa-e za američke korisnike i 55 tisuća dolara po sekundi za Mastercard.”

Wu Blockchain također je primijetio skok u broju transakcija u vrijednosti od preko 10 milijuna dolara.

Prema Bitinfochartsu, prosječna vrijednost transakcije izvršene na Bitcoin mreži također se stalno povećavala u posljednja tri mjeseca na 732.000 dolara, što je povećanje od 273% od početka srpnja.

Vrijednost dnevnog prijenosa Ethereuma trenutno je 5,3 milijarde dolara prema Coin Metricsu. Ethereum je početkom rujna nakratko preokrenuo dnevni iznos podmirenja Bitcoina, ali se Bitcoin u roku od nekoliko tjedana vratio u vodstvo.

* indicates required

The post Rekordno visoka podmirenja transakcija na Bitcoin mreži appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.