Regulator tržišta iz Hong Konga ne želi da da zeleno svetlo za Bitmain-ov IPO

Regulator tržišta akcija iz Hong Konga navodno ne želi da dopusti Bitmain-u, proizvođaču rudarske opreme, da sprovede IPO u gradu. Lokalni medij na engleskom jeziku South China Morning Post (SCMP) preneo je ovo u članku objavljenom 19. decembra, od strane anonimnih izvora.

Navodeći dva “izvora koji su upoznati sa ovim pitanjem”, SCMP je kritikovao planove rudarskog giganta Bitmain-a da izađe na berzu, samo dan nakon što su iz Hong Kong berze (HKEX) izjavili za Cointelegraph da su svi izveštaji o oklevanju od strane kompanije bile “glasine”.

Prema izvorima, regulator tržišta iz Hong Konga smatra da je “prerano za bilo kakvu platformu za trgovanje kriptovalutama – ili poslovanje povezano s industrijom – da prikupi sredstva putem IPO-a u Hong Kongu pre nego što se uspostavi odgovarajući regulatorni okvir”.

Kao rezultat toga, SCMP sugeriše da trenutni uslovi “mogu biti nepremostiva prepreka” za Bitmain i druge kripto kompanije koje planiraju pokretanje IPO-a.

Kontroverze okružuju planove rudarskog giganta za IPO još od kako su glasine o njima kružile u zajednici ranije ove godine.

Razni faktori – poput navodne loše prodaje – već su doprineli sumnji u verovatnoću da IPO bude uspešan.

HKEX je u međuvremenu ponovio da odbija da komentariše slučaj Bitmain kada ga je upitao SCMP.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline