Rari Capital poduplao svoj TVL u dva tjedna

TVL na DeFi protokolu Rari Capital porasla je na preko milijardu dolara.

DeFi protokol za uzimanje zajmova, lending i yield farming premašio je ključnu prekretnicu u TVL-u. DeFi Pulse potvrđuje da je njihov TVL dosegao novi ATH, izvijestivši o brojci od 1,09 milijardi dolara.

30. rujna Rari-jev TVL premašio je 500.000 dolara što znači da je bilo potrebno samo dva tjedna da se kapital na platformi udvostruči. DeFi Llama u međuvremenu procjenjuje TVL na toj platformi oko 889 milijuna dolara, ali i prema njemu brzo raste.

Rari je lansiran u srpnju 2020. za automatizaciju DeFi-a optimizacijom i premještanjem korisničkih sredstava na tada najučinkovitije yieldove. U to vrijeme privukao je određenu pažnju jer su ga pokrenuli i vodili iznimno mladi ljudi (tinejdžeri i oni u ranim 20-im godinama).

Nedavni zamah potaknut je nizom poolovima likvidnosti koji nude više prinose od onih tipičnih za industriju. Trenutno nudi 21,67% godišnjeg prinosa na USDC depozite i 26,43% APY na DAI. Njegov protokol Fuse bio je iznimno popularan jer korisnicima omogućuje stvaranje prilagođenih tržišta pozajmljivanja i posuđivanja novca s bilo kojom imovinom i neograničenim parametrima.

Najpopularniji fond pod nazivom “Tetranode’s Locker” ima zaključana sredstva u vrijednosti od 655 milijuna dolara, odnosno 62% ukupnog iznosa na platformi. Ta likvidnost se rasprostire između 18 kripto imovina na koje korisnici zarađuju prinose. Unutar tog poola, OlympusDAO s popularnim OHM tokenom trenutno daje visokih 7,594% APY.

OlympusDAO je algoritamski protokol koji korisnicima omogućuje opskrbu kriptovalutama poput ETH-a ili DAI-a za stvaranje obveznica koje su podržane OHM nativnom kriptovalutom. Postupak “obvezivanja” djeluje kao hibridni proizvod s fiksnim prihodom.

Rari Capital zahvalio je OlympusDAO-u na pomoći u povećanju TVL-a na novi ATH razinu. Rari također nudi permisionless poolove koji omogućuju svakom korisniku stvaranje poola kripto imovine po njihovom izboru. Partner u 3SE Crypto VC-u, David Silverman, čestitao je mladom timu na postignuću.

Izvor: Twitter

Rari protokol, kao i većina u DeFi sektoru, ima svoj vlastiti governance token čija je cijena rasla zajedno s popularnosti protokola. RGT je u ponedjeljak, 11. listopada dosegao ATH kada je prema CoinGecku skočio na 34 dolara. U posljednjih je petnaest dana porastao za 50%, a u posljednjih 30 dana za 93%. 

* indicates required

The post Rari Capital poduplao svoj TVL u dva tjedna appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit