Prvi hrvatski ICO uspješno lansirao svoje usluge za kripto trgovce

Digital Assets Power Play, hrvatski fintech startup koji se bavi razvojem platforme za algoritamsko i automatizirano trgovanje, lansirao je prvu od svojih 5 usluga, DPP DataStreams. DataStreams pruža pristup na konsolidiran i pouzdan set podataka s kripto tržišta gdje je objedinjeno preko 100 mjenjačnica, skoro 3000 kriptovaluta i preko 18000 tržišta!

Povratak u bližu prošlost

Prošla godina bila je godina ICO-a gdje se ovaj model financiranja pokazao kao primarni izbor startupa i timova koji su u ovom području industrije.

Za ovaj investicijski put odlučio se i DAPP koji je postao prvi uspješni hrvatski ICO tako da su u rujnu prošle godine skupili i time osigurali investiciju za daljnji razvoj platforme. U periodu do danas okupili su genijalan tim komponiran od programera, algo-tradera i ekonomista kako bi razvili najmodernije rješenje za trgovce i investitore na kripto tržištu.

Pričali smo i s direktorom, Matejom Ujevićem o njegovom pogledu na kripto tržište i kako se DAPP platforma uklapa u cijeli ekosustav:

DPP DataStreams

Prošli tjedan lansiran je DPP DataStreams, prvi od palete usluga i alata koji daje mogućnost trgovcima direktno “uključivanje” u iznimno brz i rastuć ekosustav mjenjačnica, tržišta i valuta. Dobivanje pravovremenih i procesiranih podataka s burza, traženje korelacija i prilika u trgovanju nikad nije bilo lakše. Kroz jedinstveni API, korisnici dobivaju pristup opsežnom setu konsolidiranih i procesiranih podataka, konkretno:

  • Pravovremeni nalozi i prodaje
  • Pravovremeni L1/L2 knjiga naloga
  • Svijeće
  • Tehnički indikatori
  • Indeksi
  • AI prediktivni modeli
  • Vijesti
  • Sentiment

Pokrivenost kripto tržišta je maksimalna

DPP izranja kao dominantan igrač na tržištu te samo s jednom uslugom već uvjerljivo prestiže etablirane igrače u agregaciji podataka poput Coinmarketcap-a i Coingy-a. Za to je uveliko zaslužna “state-of-the-art” tehnologija i implementacija koja je temelj njihove platforme, a zanimljiv podatak je da platforma dnevno procesira 80 gigabajta svježih kripto podataka. To je moguće zbog cijelog privatnog podatkovnog centra kojeg je DPP izgradio kako bi mogao pružati ovakvu uslugu.

Usporedba prema glavnim konkurentima

Ovolika dubina i opseg dostupnih podataka trenutno producira u prosjeku 2,384 ažuriranja po sekundi što omogućuje trgovcima da prate doslovce svaki korak na kripto tržištu.

Benefiti za trgovce koji koriste DPP DataStreams

Bazirajte vaše algoritamsko trgovanje (posjedničko, third party, upravljanje portfeljem) na prvorazrednim protocima podataka. DPP DataStreams mogu se koristiti za arbitražu, statističku arbitražu, market making, proviziju likvidnosti ili strategije praćenja trendova.

Ako razvijate kripto aplikaciju, a potreban vam je jednostavan pristup prema podacima sa svih mjenjačnica, društvenih mreža i tradicionalnih medija.

Kreirajte svoju jedinstvenu bazu podataka s povijesnim podacima. Spremljeni podaci mogu se koristiti za regresijsko testiranje, pronalazak obrazaca, kvantitativnu analizu ili dizajniranje prediktivnih AI modela.

Pravovremeno evaluirajte vrijednost vašeg portfelja kroz jedinstveni API.

Pružite tečajeve koji su prosjek svih valuta i parova.

Uvezite pravovremene svijeće u vaše charting alate i brzo postavite grafove za vaša tržišta.

DPP DataStreams sada su dostupni!

Korisnici mogu birati između četiri vrste pretplata za DPP DataStreams. Besplatne, Osnovne, Profesionalne i Enterprise pretplate. Iste su određene brojem tržišta koje pokrivaju, brojem istovremenih dostupnih veza i razinom podrške koja je dostupna korisniku.

Dolazi nam još mnoštvo zanimljivih stvari…

S izbacivanjem DPP DataStreams-a na tržište, DPP tim postavlja temelje svoje platforme. Prema vremenskom planu kojeg su podijelili na webu, sljedeći nadolazeći proizvod je DPP Historical, a zatim Trader+, revolucionarna algoritamska platforma za kripto trgovanje koja će koristiti temelje postavljene DataStreamovima, a pružiti korisnicima set alata za kreiranje algoritamskih strategija bez potrebe za programiranjem.

Razvoj ne staje tu, već slijede DPP TradeVenue, interna burza unutar DPP ekosustava za najbrže moguće izvršavanje naloga na tržištu te DPP Coinvestor koji će dati mogućnost raznim investitorima da investiraju u strategije kreirane od DPP korisnika putem pametnih ugovora.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline