Predsednik uprave Ant Financial: Blokčein je kamen temeljac za poverenje u digitalnom društvu u budućnosti

Izvršni direktor kineskog finteh giganta ‘Ant Financial Services Group’ Erik Jing je na godišnjem Forumu za razvoj u Kini za blokčein rekao da je “kamen temeljac poverenja za digitalno društvo u budućnosti”, izveštava lokalni The Paper u nedelju, 25. marta.

U svom govoru tokom foruma koji se održao 24. marta, Jing je rekao da je optimističan u pogledu dugoročnih perspektiva vezanih za blokčein. Međutim, on je takođe rekao da ova tehnologija još nije u potpunosti pripremljena za “epidemiju velikih razmera”, a njene sadašnje primene su često špekulativne, “slično periodu internet balona devedesetih godina”.

Ističući prirodu blokčeina kao “višepartijskog mehanizma poverenja”, Jing smatra da će tehnologija postati primenjiva u naredne dve ili tri godine. On je istakao nekoliko postojećih problema koje još uvek treba rešiti, kao što je sigurnost aplikacija, zaštita korisničkih informacija i kapacitet transakcije blokčein mreža.

Jing je napomenuo da Ant Financial ima jedan od najvećih brojeva patenta zasnovanih na blokčeinu među svim kompanijama.

Izvršni direktor je takođe napravio kritične komentare o praksi ICO-a. Jing je tvrdio da se ICOzasniva na konceptu “ničega”, te da ih je Ant Financial isključio kao opciju za prikupljanje sredstava.

Osnovana 2014., Ant Financial je podružna kompanija kineske Alibaba Grupe i operator kompanije AliPay, najveće svetske platforme za mobilno i onlajn plaćanje.

Cointelegraph je izvestio da je Kina podnela najveći broj blokčein pantenata u 2017. godini. Sa 225 podnesaka, Kina je daleko prevazišla 91 patent iz SAD-a i 13 iz Australije.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit