Polovica aktivnih kripto novčanika igrala blockchain igre u Q3

Broj kripto novčanika koji su sudjelovali u blockchain (Play2Earn) igrama znatno je porastao tijekom posljednjih mjeseci.

Prema DappRadarovom Q3 izvješću o Blockchain igrama, jedinstveni aktivni kripto novčanici povezani s decentraliziranim aplikacijama za igre dosegli su ukupnu brojku od 754.000 u tom razdoblju. To predstavlja gotovo polovicu aktivnosti blockchain industrije koja u prosjeku registrira 1,54 milijuna dnevnih jedinstvenih aktivnih novčanika.

Metrika jedinstvenih aktivnih novčanika odnosi se na jedinstvene adrese koje stupaju u interakciju s određenim pametnim ugovorom, pa se ne mora nužno pokazivati dnevno aktivne korisnike.

Povećanje igračke aktivnosti uvelike je potaknuto pokretom za zaradu i NFT-ovima u igri. NFT kolekcionarski predmeti u igrama generirali su 2,32 milijarde dolara prihoda od prodaje tijekom trećeg kvartala, navodi se u istraživanju, dodajući da to predstavlja 22% ukupnog volumena trgovanja NFT-ovima za to razdoblje:

“Usred sve euforije oko Ethereum kolekcija poput CryptoPunksa i Bored Ape Yacht Cluba (BAYC), uloga koju su igrali NFT-ovi u igrama ne smije se zanemariti.”

U NFT sektoru od srpnja do rujna zabilježeno je oko 10,67 milijardi dolara vrijednosti trgovanja, što je povećanje od nešto više od 700% u odnosu na prethodni kvartal. Metaverz Axie Infinity jedan je od glavnih igrača u sektoru blockchain igara. Igrači prikupljaju i podižu “Axies” koja su virtualna stvorenja koja se mogu koristiti u PvE i PvP bitkama.

Axie Infinity je trenutno najveća blockchain igra

Axie Infinity je u trećem tromjesečju ostvario 2,08 milijardi dolara u volumenu trgovanja, a trenutno je ukupno dosegao 2,55 milijardi dolara. DappRadar izvještava da je do danas ostvareno više od 6,7 milijuna transakcija, a trenutni 24-satni obujam iznosi 15,2 milijuna dolara. NFT tracker CryptoSlam navodi Axie Infinity kao najprodavaniju kolekciju po količini prodaje u posljednjih 30 dana s 504 milijuna dolara.

Krajem rujna, Axie Infinity omogućio je staking svog izvornog AXS token koji dodaje dodatni sloj pasivnog prihoda povrh potencijala za Play-to-Earn. Ovaj potez odrazio se na cijenu AXS-a i doveo cijene do ATH-a od 155 dolara 4. listopada. Token je u posljednja tri mjeseca porastao 743%.

* indicates required

The post Polovica aktivnih kripto novčanika igrala blockchain igre u Q3 appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.