Osnivač Silk Road-a: BTC će dostići 100.000 dolara u 2020. godini

Cena bitkoina (BTC) odleteće na 100.000 dolara u narednoj godini, izjavio je osnivač zloglasnog darknet tržišta Silk Road.

Cena bitkoina (BTC) odleteće na 100.000 dolara u narednoj godini, izjavio je osnivač zloglasnog darknet tržišta Silk Road.

U seriji blogova 10. decembra, Ros Ulbriht – osnivač sada propalog anonimnog tržišta Silk Road – predvideo je da će cena BTC-a 2020. dostići 100.000 dolara. Blogovi su objavljeni na osnovu pisama koje je napisao u zatvoru, koristeći tip tržišne analize poznate kao Elliott Wave Theory.

Ulbriht je tvrdio da je moguće izvršiti takvu analizu čak i bez poznavanja svakodnevnih kretanja cena bitkoina i opšteg stanja na tržištu. Da bi prognozirao uspone i padove u ciklusima finansijskog tržišta, Ulbriht je prepoznao krajnosti u psihologiji investitora. U pogledu bitkoina, navodno emocije investitora igraju značajniju ulogu za razliku od tradicionalnih tržišta.

S tim u vezi, cena bitkoina mogla bi se veštački povećati očekivanjima investitora u kombinaciji sa psihologijom mase i pozitivnom petljom povratnih informacija o optimizmu kupaca.

Igrači u industriji predviđaju BTC cene

Neki drugi igrači iz industrije takođe su predvideli kretanja cena bitkoina u narednoj godini. Izvori su za Cointelegraph rekli da Endi Čeng, šef operacija u OKEx berzi, misli da bi bitkoin mogao da skoči iznad 14000 dolara u 2020. godini. Prema Čengu, prihvatanje ETF-a bitkoina u Sjedinjenim Državama moglo bi da bude katalizator rasta cena.

Robert Bidls, predsednik blokčein kompanije Monarch, navodno sugeriše da bi prepolovljenje bitkoina u maju moglo da podstakne rast cene na 11.000 dolara oko tog trenutka. „Dalje bih se usudio da kažem da će bitkoin u narednih 5 godina dostići vrednost od dva miliona dolara po novčiću, ukoliko ga glavni dev tim ne uništi slučajno iznutra“, dodao je Bidls.

Mastermajnd Silk Road-a

Radeći pod pseudonimom „Dread Pirate Roberts“, Ulbriht je bio mastermajnd koji stoji iza Silk Road-a koji je korisnicima omogućio kupovinu i prodaju bilo čega, bez obzira da li je legalno. Iako je na ovom sajtu navedeno oružje, ukradeni podaci o kreditnim karticama, kao i legalni proizvodi, nezakonita droga bila je daleko najčešća na listi.

Silk Road je počeo koristiti Tor, mrežni softver koji se koristi za pristup darknetu i bitkoin eskrou za prikrivanje identiteta kupca i prodavca i njihove aktivnosti. Ulbriht je uhapšen i osuđen na doživotni zatvor u 2015. godini, osuđen zbog pranja novca i pomaganja u distribuciji droge, hakovanja računara i prevara, između ostalih optužbi.

Ranije u decembru, Tim Drejper, jedan od najuspešnijih investitora na svetu, pozvao je na oslobađanje Ulbrihta.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit