Osnivač kripto berze OKEx navodno zadržan u policijskoj stanici u Kini, optužen za kripto prevare

Star Hu, osnivač druge najveće svetske kripto berze OKEx kao i osnivač berzanskih servisnih usluga OkCoin-a navodno je zadržan u pilicijskoj stanici u Kini zbog sumnji da je učestvovao u kripto prevari – navodi lokalni medijski servis Sina News (11. septembar).

Prema izveštaju medijskog servisa, Hu se trenutno nalazi u policijskoj stanici u Šangaju i biće pušten na slobodu u roku od 24 časa ukoliko se ne pronađe dovoljno dokaza o njegovom učešću u navodnoj kripto prevari.

Drugi medijski servis, ZeroHedge navodi da su investitori u WFEE koin – kompanija u kojoj je Hu akcionar – uputili žalbu policiji o navodnim prevrtljivim i prevarantskim postupcima kompanije, što je dovelo do toga da policija privede Hua na ispitivanje.

Kako ZeroHedge navodi, WFEE je emitovao tokene i prodao ih preko svog sajta. Kao WFEE akcionar, Hu može biti odgovoran za bilo koju vrstu prevare koja je povezana sa kompanijom.

Međutim, istraga je naizgled pokazala da Huova kompanija u Šangaju nije povezana sa izdavanjem WFEE koina – napominje ZeroHedge dodajući da se to čini “prilično razumnim” odnosno da se investitori verovatno ne bi varali preko filijale u Pekingu.

Vest o privođenju Hua dolazi nedugo nakon značajno povećanog obima poslovanja OKEx ovog leta. Kako je Cointelegraph izvestio ovog avgusta, OKEx je objavio svoj novi postignut rekord u julu 2018. godine, sa obimom trgovanja od 5,7 milijardi dolara što je značajno više od junskih 2,9 milijarde.

Nakon što su se pojavile vesti o Huovom navodnom privođenju, CoinMarketCap podaci pokazuju da je OKEx zabeležio 3% pada obima trgovanja u roku od 24 časa, a tog dana je zabeležen promet od 714 miliona dolara.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline