Osnivač kineske firme za jeftine “taksi” usluge pokreće aplikacija na bazi blokčeina

Čen Vejksing, osnivač kineske kompanije za jeftine “taksi” usluge  ‘Kuaidi Dache’, planira da pokrene aplikaciju na bazi blokčeina, izveštava lokalni medij 28. maja.

Čen je partner sa Meituan Jang Juna u  pokretanju ovog projekat. Čen ima za cilj da stvori platformu koja će ponuditi usluge kao što su vožnja i isporuke, između ostalog. Na Međunarodnom sajmu data sektora u Kini 2018. Jun je rekao:

“Pitao sam se kakva je vrednost blokčeina. Moja definicija je da vidim da li i gde ljudi to stvarno mogu koristiti. Uz korišćenje blokčeina, možemo napraviti niz ekonomskih sistema različitih od prethodnih … Možemo se preusmeriti sa interneta i dodavati različite usluge kako bi zadovoljili potrebe korisnika.”

Takođe, Čen je rekao: “Ovo je prvi put da se blokčein testira na društvenoj aplikaciji na masovnom nivou.” Niti Čen niti Jun nisu otkrili detalje u vezi sa vremenskim rasporedom projekta.

Kuaidi, koji je sada deo Didi Chuking, spojen je sa Didi Dache 2016. godine. Didi Chuking sada vredi 60 milijardi dolara i navodno cilja na ICO sa većom vrednosti prikupljenih sredstava. Meituan je lokalna firma koja se spojila sa sajtom Dianping u 2016. godini. Meituan Dianping sada vredi 30 milijardi dolara.

Ranije ovog meseca, Kinesko ministarstvo industrije i informacionih tehnologija objavilo je pismo o namerama (whitepaper) blokčein industrije, otkrivajući da je domaća blokčein industrija eksponencijalno porasla  2017. godine. Prema izveštaju, u 2017. godini pokrenuto je 178 novih blokčein startapova.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit