Od sada je i Ripple na kriptoburzi Binance

Kripto burza Binance objavila je na Twitteru da se na njihovoj platformi može trgovati i Rippleom.

Binance je sa svojim radom počela u 2017.-toj godini, a potražnja za uslugama ove kriptoburze potvrđena je od strane mnogobrojnih novih korisnika. Nedugo nakon pojavljivanja na tržištu, Binance je zbog ogromnog broja korisnika koji su se željeli uključiti na platformu u jednom trenutku čak i obustavila privremenu registraciju novih korisnika jer to nisu mogli podržati.

Danas je Binance druga najveća kriptoburza na tržištu prema podacima s Coinmarketcapa, a njezin volumen trgovanja na dnevnoj bazi, odnosno u posljednja 24h prelazi iznos od $2.3 milijarde.

Ripple na kriptoburzi Binance?

Kupnja XRP-a moguća je u sljedećim varijantama:

XRP/Bitcoin [BTC]

XRP/Ethereum [ETH]

XRP/Tether [USDT]

Ripple je poznata kriptovaluta čiji osnivači tvrde da je idealan komplement za najstariju kriptovalutu – Bitcoin. Budući da se Ripple predstavlja kao zamjena za Bitcoin, u nekoliko ključnih stvari se i razlikuje od Bitcoina.

Bitcoin vs Ripple

Bitcoin je decentraliziran što znači da pripada zajednici i osim njegovih zagovornika ne postoji direktna osoba ili poduzeće koje stoji iza njega. S druge strane Ripple je u vlasništvu privatne kompanije koja i drži veliki dio ove kriptovalute pod svojim okriljem.

Na tržištu postoji ukupno 21 milijuna tokena Bitcoina, dok Rippleovih tokena postoji 100 milijardi.

Prilikom izvršavanja transakcija Bitcoinom potrebni su rudari i prosječno je potrebno 10 minuta za obavljanje transakcije, dok je za transakciju izvršenu Rippleom potrebno 5 sekundi i u procesu nisu potrebni rudari.

Naknada za transakciju izvršenu Bitcoinom ide rudarima, dok se naknade za transakcije izvršene Rippleom “spaljuju” i nisu isplaćene nikome.

Bitcoin transakcije zabilježene su Blockchainom i mogu se pratiti na taj način, dok se Ripple koristi Blockchainom kako bi zabilježio više podataka od same transakcije, stoga se često i uspoređuje s modelom banaka koje žele poznavati svoje klijente.

Vrijednost Bitcoina u trenutku pisanja članka je $9300, dok je Ripple na $0,82 prema podacima sa Coindeska što u ovome trenutku može učiniti Ripple više privlačnim za špekulativne aktivnosti, dok se Bitcoin više promatra kao imovina u koje se isplati investirati.

Simpatizeri kriptovalute Ripple ovim potezom zasigurno su očekivali i porast vrijednosti coina XRP,  no na kripto tržištu nije zabilježen značajan porast vrijednosti Ripplea.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline