Nigerijski regulator upozorava protiv koršćenja kripto transakcija, pošto nisu “osigurane”

Nigerijski državljani su upozoreni od strane Nigerijske korporacije za osiguranje depozita (NDIC) da ne koriste kriptovalute zato što ih centralna banka Nigerije (CBN) ne prepoznaje i ne prihvata kao legitimnu valutu, izveštava lokalni medijski servis Buisness Post Nigeria.

Medij napominje da ovo nije prvo izdato upozorenje protiv kriptovaluta, jer su “razne vladine agencije u Nigeriji upozoravale građane na novu formu novca”.

Adikvu Igoče, izvršni direktor odeljenja za istraživanje u NDIC-u, naveo je da digitalne valute nisu odobrene od strane centralne banke Nigerije (CBN) i da zato nisu osigurane od strane NDIC-a.

Tokom intervjua sa Novinskom agencijom Nigerije (NAN) na 29. međunarodnom sajmu u Enugu u petak, 23. marta, Igoče je naveo: “Pošto digitalne valute nisu podržane od bilo koje fizičke robe, kao što je zlato ili drago kamenje, one ne spadaju u kategoriju valuta ili kovanica koje izdaje CNB ili centralna banka bilo koje druge zemlje.”

Igoče je istakao da bi građani Nigerije trebalo da koriste samo finasijske institucije koje su “osigurane od strane NDIC-a” odnosno one koje su označene nalepnicom na njihovim fizičkim lokacijama. Igoče dodaje da NDIC ima svoj štand na sajmu kako bi pomogao Nigerijcima šta da urade ukoliko je njihova banka zatvorena.

Zemlje širom sveta izdavale su svoja saopštenja u kojima upozoravaju potrošače o eventualnim ulaganjima u kriptovalute i u ICO projekte, od Evropske Unije do Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U oktrobru prošle godine, Cointelegraph je izveštavao da je nigerijska Vlada aktivna u interakciji sa nekoliko blokčein organizacija i startapa za razvoj tehnologije u zemlji.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit