Nexon Korea demantuje glasine da će kupiti kripto berzu Bitstamp

Kompanija video igara Nexon Korea demantovala je da pregovara u vezi kupovine bitkoin kripto-berze Bitstamp – izveštava Korean Herald (25. april).

Demanti od strane kompanije dolaze nakon što je Business Insider pisao juče o mogućem sporazumu između Nexon Korea i Bistamp-a, gde bi kompanija kupila berzu za oko 350 miliona dolara. Krajem marta, Cointelegraph je pisao o izveštajima u kojima se navodilo da Bitstamp treba da bude prodat neimenovanim južnokorejskim investitorima za oko 400 miliona dolara.

Direktor kompanije Nexon Korea, Li Jung-hun izjavio je na konferenciji za medije u sedištu Nexon Korea u sredu 25. arpila da “Nexon Korea nema nikakve veze sa kupovinom Bitstampa” dodajući:

“Nemamo nikakvih planova da povezujemo kriptovalute sa našim biznisom.”

Li Jung-hun, koji se obratio medijima na konferenciji, po prvi put nakon što je postao direktor Nexon-a u januaru, dodao je da Nexon ne vidi potencijal blokčein tehnologije za razvoj gejminga.

Nexon je globalna kompanija za video igre osnovana u Seulu, Južnoj Koreji, sa sedištem firme u Tokiju, Japan. Kompanija je u vlasništvu NXC korporacije, koja je prošle godine kupila 65,19% akcija korejske kripto-berze Korbit.

Bitstamp, sa sedištem u Luksemburgu, je trenutno 10. na listi CoinMarketCap-a po 24h obimu trgovanja, trgujući skoro sa 448 miliona dolara na dan pisanja ovog članka.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit