„Nema šanse“, Džon MekAfi zaustavlja kripto promocije kako se bliže izbori u SAD 2020. godine

Kontroverzni poduzetnik veteran kaže da želi da usmeri energiju na svoju predsedničku kandidaturu za 2020. godinu, uprkos tome što ne želi zapravo da bude izabran.

Kripto preduzetnik Džon MekAfi kaže da će prestati da promoviše pojedinačne novčiće kako bi se fokusirao na svoju predsedničku kampanju – ali već zna da neće pobediti.

U nizu tvitova koji počinju 14. decembra, MekAfi, koji ima veliki broj pratilaca među korisnicima kriptovaluta, je tvrdio da je borba za pojedinačne projekate u prostoru oduzelo previše njegovog vremena. “Ne radim više kripto promocije”, rezimirao je u jednom postu.

Inače, MekAfi je želeo da primeti da se ne povlači u potpunosti iz kripto sektora:

„Ljudi me pitaju zašto više ne radim blokčein promocije. To zahteva mnogo vremena. Moja predsednička kampanja počeće ozbiljno u januaru i ne mogu oba. Ni na koji način ne napuštam kriptovalute; samo zadatak promovisanja određenih projekata.”

Kada su ga ispitivali za više informacija, mogul je ipak otkrio sumnje u svoje ne-kripto perspektive. Na temu da li se osećao kao da može da pobedi kao kandidat na predsedničkim izborima Sjedinjenih Država 2020. godine, odgovorio je: „Nemam šanse.“

„Ne želim biti. Ja samo želim da promovišem kriptovalute na nacionalnoj sceni“, izjavio je u drugom tvitu.

Dva upadljiva roka za 2020. godinu

Iako je u prošlosti dobijao mešovite kritike zbog svoje podrške projektima kriptovalute, MekAfi je možda najpoznatiji po svojim neverovatnim predviđanjima cene bitkoina (BTC).

Kladio se da će cena bitkoina dostići milion dolara do kraja 2020. godine i rekao da će pojesti vlastiti penis ako nije u pravu. Tokom poslednje runde na Tviteru, MekAfi je tvrdio da je oklada “apsolutno” još uvek u igri.

Kako je izvestio Cointelegraph, američka predsednička ponuda poklopila se s MekAfievim prebegom iz zemlje zbog porezkih problema. Živeći i koordinirajući svoju kampanju sa broda, MekAfi i njegova supruga su nakon toga dva puta hapšeni u Dominikanskoj Republici.

U oktobru je lansirao beta verziju decentralizovane berze, ili DEX, dok je u zanimljivoj epizodi prošlog meseca došlo do pojave krivotvorene kriptovalute posvećene preminulom medijskom moćniku, Džefriju Epstejnu.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit