Neki od najvećih novčića i dalje ostvaruju dobitke, drugi bez veće promene

Utorak, 14. maj – jučerašnji rast kripto tržišta je usporio, sa prvih 20 novčića po tržišnoj kapitalizaciji šalje pomešane signale, prema podacima sa Coin360.

Market visualization

Nakon jučerašnjeg proboja cene od 8.000 dolara, bitkoin (BTC) je zadržao svoju poziciju, povećao se za 2,85% u poslednja 24 sata i trguje se za 8.004 dolara u vreme pisanja.

Kao što je ranije objavljeno, hashrate rudarenja bitkoina postaje sve više distribuiran među rudarskim pulovima. “Iako je distribucija hash-a sigurno bolje usmerena protiv koordinisanih napada, broj pulova nastavlja da se smanjuje. Do danas, u odnosu na početak 2018. godine, 40% pulova je sada zatvoreno”, navodi kripto istraživačka firma Diar.

Bitcoin 7-day price chart

Drugi najveći novčić iter (ETH) beleži nešto značajnije dobitke od preko 3% na dan i trguje se za 207,9 dolara u vreme pisanja. Na nedeljnom nivou, cena altkoina se povećala za 19,62%.

Ether 7-day price chart

Ripl (XRP), je zabeležio masovne dobitke od 21,70% na dan i trguje se za 0,399 dolara u vreme pisanja. Rast cene novčića usledio je nakon vesti da je kripto berza Coinbase iz SAD-a omogućila podršku za XRP za svoje korisnike iz Njujorka, kao i najave da je nemačka berza Boerse Stuttgart uvrstila u ponudu exchange traded note (ETN) za XRP i lajtkoin (LTC).

Ripple 7-day price chart

Na CoinMarketCap-u, 20 najvećih novčića šalju mešovite signale, beležeći dobitke između 2 i 22 procenta na dan. Od top 20 novčića, stelar (XLM), IOTA (MIOTA) i Ontology (ONT) pokazuju dvocifrene dobitke između 10 i 13%.

Ukupna tržišna kapitalizacija svih kriptovaluta je oko 236 milijardi dolara u vreme pisanja, sa 226,5 milijardi dolara i 244,7 milijardi dolara kao najniža i najviša cena u toku dana.

Total market capitalization 24-hour chart


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.

Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit