Nakon iznenadnog pada, Bitcoin ponovno iznad 10.000 dolara

Nakon iznenadnog pada cijene prošli mjesec, bitcoin (BTC) opet je porastao tijekom zadnjih nekoliko dana i još jednom prešao prag od 10.000 dolara.

Bitcoin je 28. kolovoza u samo pola sata pao za 600 dolara, spustivši se ispod razine od 10.000 dolara, a 29. kolovoza pao je na tjedni minimum od 9.632 dolara. Cijena se od tada polako oporavlja i u trenutku pisanja ove vijesti bitcoin se trguje na razini od 10.460 dolara, što predstavlja rast od 6,32% u roku od 24 sata, prema podacima sa Coin360.

Osnivač Galaxy Digitala i investitor u kriptovalute, Michael Novogratz, prošli tjedan je rekao da je bitcoin u fazi konsolidacije i predvidio da će nadolazeće sudjelovanje institucionalnih investitora u kripto prostoru potaknuti budući rast.

“Bitcoin je godinu započeo sa 3.800 dolara, a trgovao se sa 3.500 dolara, dok je sada taj iznos porastao na 10.200 dolara, što predstavlja 200% rasta. […] Poprilično je rastao, pa smatram da je ovo kratka konsolidacija”, izjavio je Novogratz.

Bakkt utječe na cijenu bitcoina

Iz Bakkta, , nedavno su najavili da će od 6. rujna ove godine početi prihvaćati depozite za svoje usluge (čuvanje digitalne imovine) Bakkt Warehouse. Trgovanje na platformi započet će 23. rujna.

Analitičari nisu sigurni kako će trgovanje bitcoin futuresima na Bakkt platformi utjecati na cijenu bitcoina. Bitcoin futuresi na CME i CBOE prouzrokovali su pad tržišta u 2018. godini, mišljenja su određenih pojedinaca.

Bakktovi terminski ugovori podmireni su u bitcoinu, što znači da će ulagači na svojim računima nakon poravnanja vidjeti vrlo vjerojatno BTC, a ne dolare.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit