Najveća kineska digitalna banka podržava blockchain razvoj!

Kineska najveća digitalna banka, WeBank, udružila se s OpenNodes-om, platformom koja koristi tehnologiju distribuirane knjige (DLT) od strane Singapurske agencije za razvoj medija Infocomm.

Kroz novo partnerstvo, WeBank će pružiti blockchain platformu FISCO BCOS singapurskim akademicima u svrhu inovacije i nadogradnji. Inicijativa nastoji ponuditi blockchain platformu kao „igralište za inovacije“ studentskim zajednicama u Singapuru kako bi se ubrzao razvoj na području DLT-a. Kao uvjet za sudjelovanje u programu, sve inovacije proizašle iz inicijative FISCO BCOS stavljaju se na raspolaganje kao open-source. Program se nada kako će potaknuti istraživanje blockchain aplikacija za lanac opskrbe i financijske sektore.

WeBank podržava razvoj DLT-a u Singapuru

Očekuje se da će studenti sa Singapurskog sveučilišta za tehnologiju i dizajn, Nanyang Technological University i Singapursko sveučilište za upravljanje sudjelovati u izgradnji  FISCO BCOS platforme.

“Želimo potaknuti talente sljedeće generacije na izgradnju održivih rješenja koristeći blockchain kako bi služili široj javnosti”, rekao je Henry Ma, izvršni dopredsjednik i glavni tehnički direktor WeBank-a.

WeBank i OpenNodes bit će domaćini radionica i hackatona kako bi se povećala svijest i angažman oko platforme i podržao razvoj ove inicijative.

WeBank će integrirati DAML u FISCO BCOS

FISCO BCOS je open-source blockchain platforma koju je razvio neprofitni Financijski Blockchain Shenzhen Konzorcij (FISCO) za poticanje DLT istraživanja i inovacija kroz suradnju.

Razvoj platforme imao je doprinose 20 najboljih kineskih fintech tvrtki i osnovan je tijekom 2016. godine, prije nego što je prebačena u open-source sljedeće godine. Od svog pokretanja, članstvo u FISCO-u naraslo je na preko 100 članova, uključujući vodeće tvrtke kao što su: Tencent, Huawei i WeBank. Prošli mjesec WeBank je najavio da će integrirati DAML-ov programski jezik koji fokusiran na digitalnu imovinu i pametne ugovore s FISCO BCOS platformom.

Platforma FISCO BCOS korištena je kao osnova otvorenog koda iz koje je razvijena kineska “Blockchain Service Network”.

This image has an empty alt attribute; its file name is cta-crobitcoin-final-1024x197.png

* indicates required


We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp’s privacy practices here.

The post Najveća kineska digitalna banka podržava blockchain razvoj! appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit