Nadogradnja EIP-1559 lansirana i na Polygonu

Nadogradnja Ethereuma koja je u kolovozu prošle godine uvela djelomični mehanizam burnanja mrežnih naknada pokrenuta je na layer 2 mreži Polygon.

Ethereumova nadogradnja EIP-1559 isporučena je s London hard forkom prošlog ljeta i bila je uspješna u smislu predvidljivosti cijene plina i trošenja mrežnih naknada. Nadogradnja je sada pokrenuta na layer 2 skalirajućoj mreži Polygon u nastojanju da se poboljša “vidljivost naknade”. Ova nadogradnja puštena je u pogon u bloku 23850000.

Tim Polygona objavio je datum nadogradnje 17. siječnja, nakon uspješnog postavljanja na Mumbai testnet.

Nadogradnja EIP-1559 uvodi isti mehanizam bilježenja naknada za Polygon što rezultira burnanjem MATIC tokena. Također uklanja metodu dražbe prve cijene za izračun mrežnih naknada što dovodi do bolje procjene naknada, ali ne smanjuje cijene transakcija.

“Burnanje je akcija u dva koraka koja počinje na mreži Polygon i završava se na mreži Ethereum.”

Polygon (MATIC) postaje deflacijski token

Tim je naveo da će, baš kao i Ethereum, količina MATIC-a vjerojatno postati deflacijska sa stopom od 0,27% ukupne zalihe svake godine, prema procjenama. Postoji fiksna ponuda od 10 milijardi MATIC tokena od kojih je 6,8 milijardi trenutno u opticaju.

“Deflatorni pritisak koristit će i validatorima i delegatima jer su njihove nagrade za obradu transakcija denominirane u MATIC-u”, dodaje se prije nego što je navedeno da će nadogradnja također smanjiti spamming i zagušenje mreže.

Unatoč tome što je layer 2 mreža, Polygon je nedavno patio od vlastite transakcijske krize. Ranije ovog mjeseca, naknade za transakcije na Polygonu su naglo porasle prema Dune Analyticsu što je rezultiralo time da neki validatori nisu uspjeli poslati blokove. Porast potražnje bio je posljedica DeFi igre pod nazivom Sunflower Land koja je nagradila rane korisnike prije nego što su korisnici izgubili interes.

Otkako je EIP-1559 pokrenut na Ethereumu prije otprilike šest mjeseci, nadogradnja je rezultirala burnanjem 1,54 milijuna Ethera do danas prema alatima za praćenje. Po trenutnim cijenama Ethera, to je oko 5 milijardi dolara. Alati također predviđaju da će Ethereum postati deflacijski za -2,5% godišnje kada se dogodi “Merge” i Proof-of-Stake postane primarni konsenzus mehanizam za tu mrežu.

* indicates required

The post Nadogradnja EIP-1559 lansirana i na Polygonu appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit