Na novoj rejting listi kriptovaluta bitkoin je na 18. mestu, EOS zadržao prvu poziciju

Kina je objavila najnoviju rang listu vodećih kriptovaluta, sa bitkoinom (BTC) na 18. mestu, dok je na prvom mestu blokčein platforma EOS (EOS). Rang lista je objavljena u saopštenju za medije od 21. decembra.

Kineski Centar za informisanje i razvoj industrije (CCID) u okviru Ministarstva za industriju i informacionu tehnologiju zemlje kreira rang listu, koja se prvi put pojavila u maju ove godine.

Sada su rangirali ukupno 34 vodeće kriptovalute prema obimu trgovanja prema tri kriterijuma: “osnovne tehnologije”, “primenljivosti” i “kreativnosti”. Rezultati su se često bili kontroverzni, posebno u pogledu konstantnog rangiranja bitkoina kao prosečnog.

EOS je bio na prvom mestu u junu. Završavajući svoje osme izdanje, CCID je zadržao EOS na prvoj poziciji, dok je Itirijum (ETH) zauzeo drugo mesto.

Kineski domaći projekat je zauzeo treće mesto kao startap za prikupljanje i obradu podataka GXchain.

“Javni blokčein sa visokim performansama i podrška za opšti razvoj aplikacija su generalno visoko rangirani”, napisao je CCID u pratećim komentarima, nastavljajući:

“Među prvih 10, četiri javna lanca usvojila su arhitekturu grafena sa boljim performansama, šest javnih lanaca koristi dPOS mehanizam konsenzusa, a sedam javnih lanaca podržava razvoj Dapp-ova.”

Vizuelni prikaz podataka trenutno kruži na društvenim mrežama.

EOS se poslednjih meseci suočio sa kontroverzama, kritičari koji su ciljali njegov očigledan nedostatak decentralizacije i sposobnost da se preokrenu transakcije između problematičnih zona.

U međuvremenu, na sedmom mestu je BitShares-u (BTS), projekat koji deli istog kreatora kao EOS, Daniela Larimera.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit