Morgan Stanley ulaže u Bitcoin kroz Greyscale

Investicijski fondovi velike američke investicijske banke Morgan Stanley povećali su svoju izloženost Bitcoinu kroz kupnju dionica Grayscale Bitcoin Trusta.

Prema dokumentaciji Komisije za vrijednosne papire i burze (SEC) Sjedinjenih Država u utorak, Morgan Stanley Insight Fund povećao je svoje udjele u Grayscale Bitcoin Trustu (GBTC) za više od 63%, s 928.051 dionicom u drugom tromjesečju 2021. na 1.520.549 dionica do kraja rujna.

Osim toga, podaci o Growth portfelju te tvrtke pokazuju da ona drži 3.642.118 GBTC dionica u trećem tromjesečju 2021., što je povećanje od 71% u usporedbi s 2.130.153 dionice u drugom tromjesečju. Morgan Stanley Global Opportunity Portfelj imao je 1.463.714 GBTC, što je povećanje od 59% u odnosu na 919.805 dionica u zadnja tri mjeseca.

Ukupna izloženost Morgan Stanleya Bitcoinu je preko 300 milijuna dolara

U vrijeme objave, cijena GBTC-a je 45,72 USD, što čini izloženost investicijske banke Bitcoinu u ova tri fonda otprilike 303 milijuna USD sa 6.626.381 dionicom do 30. rujna. Cijena Bitcoina bila je ispod 50.000 USD veći dio rujna, ali kripto imovina je od tada dosegnula najvišu cijenu svih vremena od 69.000 dolara prije nego što se vratila na 57.000 dolara gdje je sada.

Odgovarajući portfelji i fondovi omogućuju Morgan Stanleyju da postane izložen Bitcoinu bez izravnog ulaganja u kriptovalutu. Prema mnogim portalima, Europe Opportunity Fund Greyscale tvrtke, koji ulaže u etablirane i nove tvrtke diljem Europe, više nego udvostručio svoje udjele u Grayscale Bitcoin Trustu od travnja. Međutim, fond nije prijavio dodatnu izloženost Bitcoinu u vrijeme objave.

Bilo da ulaže neizravno kroz Grayscale ili podržavajući blockchain platforme, čini se da Morgan Stanley uranja svoje prste sve dublje u kripto sektor. U rujnu je tvrtka najavila da će uspostaviti odjel za istraživanje fokusiran na kripto s ciljem istraživanja “rastućeg značaja kriptovaluta i druge digitalne imovine na globalnim tržištima”.

* indicates required

The post Morgan Stanley ulaže u Bitcoin kroz Greyscale appeared first on Hrvatski Bitcoin Portal.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Linkedin
Share On Reddit