Morgan Stanley angažovao kripto eksperta iz Credit Suisse-a za šefa tržišta digitalnih sredstava

Multinacionalna investiciona banka Morgan Stanley je angažovala eksperta za kripto trgovanje i 12-godišnjeg veterana Credit Suisse-a za novog šefa tržišta digitalnih sredstava.

Multinacionalna investiciona banka Morgan Stanley je angažovala eksperta za kripto trgovanje i 12-godišnjeg veterana Credit Suisse-a za novog šefa tržišta digitalnih sredstava, objavio je eFinancialCareers 31. jula.

Endrju Pil proveo je svoje zadnje tri godine u Credit Suisse-u kao potpredsednik za prodajne i trgovinske inovacije, gde se predstavljao kao “ekspert za trgovinu bitkoinom i kriptovalutama”, prema njegovom LinkedIn profilu. Na njegovoj stranici se takođe pominje i nezavisna pozicija kao “zagovornika kripto tržišta” od juna 2013. godine.

Uvlačenje kripto entuzijaste u svoj tim ravna se sa razvojnim stavom Morgan Stanley-a prema rastućoj industriji, koji je značajno umereniji od stavova ostalih tradicionalnih finansijskih sektora.

U jesen 2017. godine, izvršni direktor JPMorgan-a, Džejmi Dimon, oštro je okarakterisao bitkoin (BTC) kao “prevaru” koja je “gora od lala”, stav koji je nešto manje kritičan nego tvrdnje direktora Credit Suisse-a, Tižen Tjama, da je bitkoin “definicija balona”.

Za razliku od toga, izvršni direktor Morgan Stanley-a, Džejms Gorman, primetio je u isto vreme da iako je bitkoin nesumnjivo “veoma špekulativan”, privatnost koju nudi predstavlja “interesantan” izazov centralnom bankarskom sistemu, uzimajući u obzir da je nastao kao “prirodna posledica” blokčein inovacije.

Morgan Stanley takođe vrši usluge kliringa bitkoin fjučersa za svoje klijente od sredine januara 2018, samo mesec dana nakon njihovog debitovanja u decembru 2017. godine na CME i CBOE.

Rastući broj ličnosti koje su se preselile iz tradicionalnog finansijskog sektora kako bi postali čelnici kripto i blokčein industrije nedavno je otkriven u verziji prve Fortune-ove “40 under 40” liste sa fokusom na kripto za najuticajnije mlade influensere u globalnim finansijama i tehnologijama.

Među njima su bili Rana Jard i Džastin Šmit iz Goldman Sachs-a, koji predvode buduću operaciju trgovanja bitkoinima giganta sa Vol Strita, kao i Amber Baldet, koja je napustila svoju poziciju vođe blokčein projekta u JPMorgan-u, kako bi osnovala svoj vlastiti blokčein projekat.


Ovaj post je originalno objavljen na ovom sajtu.
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
Share On Linkedin
Share On Reddit
Inline
Inline